vrijdag 24 februari 2017

Steensoorten

Natuursteen is uiterst veelzijdig en biedt een ruime keuze in alle prijscategorieën. Wat zijn de natuursteensoorten? Overzicht en eigenschappen van verschillende steensoorten die gebruikt worden voor steenhouwen.


Blauwe hardsteen, graniet, witte steen, marmer of composiet? Elke steensoort is uniek.

Kies de steen die past bij uw project. Wij geven deskundig advies. Het proces van het ontstaan en vervaardigen: Na het langzaam verharden van de aarde ontstonden er door ontmenging, bezinking, druk en hitte o. Op deze oude lagen natuursteen zijn langs allerlei wegen jongere steensoorten ontstaan. Beeldhouwen is een dialoog tussen de steen en de bewerker van de steen, de beeldhouwer.


Ik noem dit altijd in gesprek gaan met de steen. Het beeld zit er al in, u moet hem er alleen nog maar uithalen.

Als u zich zelf de ruimte geeft om het proces van het bewerken van steen te leren kennen en u zelf de . Marmer is een steensoort die in de natuur onder hoge druk gevormd wordt uit kalksteen. Marmer heeft een luxe uitstraling en wordt veel gebruikt in de beeldhouwkunst en als bouwmateriaal. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor vloertegels, trap- en wandbekleding, keukenbladen, sanitair, vensterbanken en tafelbladen.


Tijdens een wandeling in de Alpen kom je verschillende steensoorten tegen. Aan de buitenkant zie je niet altijd af wat zich in het gesteente bevin zoals prachtige kristallen. Heb jij je altijd al afgevraagd wat voor stenen het zijn? Belgisch Hardsteen is naast Bianco mijn favoriete steensoort. Het is in ruime mate te verkrijgen in vrijwel iedere gewenste afmeting.


Ook is het een steensoort die mooi af te werken is. Hieronder kunt u een aantal te leveren steensoorten vinden. Omdat iedere steen uniek is, adviseren wij om de steen in werkelijkheid te komen bekijken in een van onze vestigingen. Bent u naar een bepaalde steensoort op zoek, vraag het ons. Er zijn allerlei steensoorten waarmee je kunt beeldhouwen.


Welke dat zijn en andere natuursteen informatie kun je lezen op deze pagina: Beeldhouwgesteenten en natuursteen informatie.

Zelf werk ik graag met Portugees marmer. Uitgebreide informatie daarover en beeldmateriaal van het winningsproces staat op deze . Als u een grafmonument wilt laten maken, kunt u kiezen uit vele steensoorten , die ieder hun eigen uitstraling en kwaliteit hebben. Franse kalksteen (Vaurion) is lichtgekleurd en zachter dan graniet.


Het is een harde steensoort en geheel onderhoudsvrij. Beton is veel meer dan een grijze massa. Doordat behoorlijk in nieuwe ontwikkelingen en innovaties is geïnvesteer kent beton een grote hoeveelheid toepassingen.


Was het product vroeger vooral functioneel, tegenwoordig wordt steeds meer aandacht besteed aan de esthetische eigenschappen van . Het aanbod van bestrating op onze website is enorm. Je hebt de keuze uit veel verschillende vormen, afmetingen en kleuren. Dat is prettig, maar maakt het kiezen wel wat lastig met.


Door toedoen van verschillende mineralen is een grote verscheidenheid ontstaan in uitstraling en kunnen daardoor sterk in kleur en structuur verschillen. Steensoorten marmer en graniet. Welke steensoorten zijn er voor grafstenen van natuursteen?


Bekijk onze collectie online of in onze toonzaal in Steenwijk of Almere. Graniet is vaak te herkennen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts