dinsdag 26 augustus 2014

Ventilatie kelder aanbrengen

Een onbewoonde kelder ventileren , is niet verplicht. Toch is het zeker geen overbodige luxe, want het voorkomt vochtproblemen. Ontdek het beste systeem. Wanneer je de ventilatie -unit in de kelder plaatst, dien je zorg te besteden aan enkele punten. Soms is het ook zinvol de kelder te ventileren.


Voor een gezond binnenklimaat dient ook de kelder geventileerd te worden.

Of mechanische ventilatie nodig is in een kelder , hangt vooral af van de mate waarin je de kelder gebruikt. Als je er alleen wat spullen en voorraad in bewaart en steeds maar korte momenten in de kelder bent, is mechanische . Last van vocht in de kelder ? Wij geven advies over wat u zelf kunt doen om dit te voorkomen en te bestrijden. We hadden eerst een kruipruimte onder de houten vloer. Nu gaan we dit dichtstorten (er zit nog wel een klein roostertje in de kelder ). Wie kan er duidelijkheid verschaffen of hier nog (extra) ventilatie nodig is ? Ik hoor hier tegenstrijdige berichten over.


Nu was ik van plan om een opening naar buiten te maken.

Door goed te ventileren vermindert u tevens het energieverbruik. Een goed geventileerde ruimte bevat droge lucht die sneller te verwarmen is. Automatische ventilatiesystemen voor inbouw achteraf.


Natte kelder ventileren ? Wij hebben de juiste oplossing voor uw probleem. Wie kent dit probleem niet: buiten is . Kort : de kelder ventileren wil zeggen dat er lucht van in de woning door die kelder getrokken wordt. Het zou best kunnen dat deze lucht meer vocht bevat want die is warmer, en bijgevolg zal condenseren op de koude keldervlakken.


Waardoor het mogelijke vochtprobleem nog groter zou kunnen worden. Op basis van dit onderzoek kunnen we u adviseren over de beste maatregelen om uw kelder vochtvrij te houden en de beste ventilatie kelder aanbrengen. Het ander gat in de muur heb ik van buitenaf afgedekt zodat de lucht in de kelder ververst wordt door lucht die van binnen uit het huis komt en niet van de buitenlucht. Werken gepland: Het rotte pleisterwerk . Om vocht in kelders en kruipruimten te beperken, is ventilatie een belangrijk hulpmiddel.


Behalve eventueel reeds bestaande openingen worden daarvoor meestal ventilatieroosters gebruikt. Bij reeds bestaande ruimten, plaatst Ervas zogenaamde renovatiekokers in de wanden. Dit zijn polyethyleen kokers met een rooster . Type klus: Ventilatiesysteem installeren of vervangen.


Materiaal verzorgd door: In overleg met de vakman.

Eerste werkdag: De opdrachtgever is flexibel . Kelderventilatie soms noodzakelijk. Wanneer er helemaal geen ventilatie in een kelder aanwezig is, zal de luchtvochtigheid in de kelder stijgen. Schimmels, condensatie, corrosie zijn het gevolg van de hoge luchtvochtigheid in combinatie met koude vlakken. Daarbovenop bestaat de kans dat het vocht in het metselwerk op . Hierdoor krijg je kosteloze trek in de kelder die er voor zorgt dat de kelder geen condens . Veel vochtproblemen in de kelder hebben condensatie als oorzaak. De keldermuren zijn wel bestand tegen de waterdruk, maar niet tegen de waterdampdruk.


Dit is uiteraard geen infiltratieprobleem, want muren dienen immers voldoende dampdoorlatend te zijn. Wilt u een bestaande kelder bewonen, dan kunt u isolatie aanbrengen op de vloer en de wanden en die vervolgens voorzien van een afwerking. De ventilatievoorwaarden voor kelders zijn net dezelfde als voor de andere ruimtes in de woning. Dus voor een leefruimte moet er luchtaanvoer zijn .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts