maandag 25 augustus 2014

Nehobo vloer dikte

Op die manier konden de lange en zware dragende liggers vermeden worden. Niet voorgespannen systemen. De vloer bestaat uit gemetselde oranje stenen en daartussen voegen, waarin men wapeningsstaven heeft aangebracht.


De wapening is vooral bedoeld om de trekkracht in de vloer op te nemen. Die trekkrachten treden veelal onder in de systeemvloer op, daarom bevindt zich daar . Als verdiepingsvloer is er een Nehobo , baksteen vloer gelegd met daarboven op een gestorte drukvloer.

Nu wil in de woonkamer een aantal gaten boren voor inbouwspots. Draagkracht betonnen vloer. Meer resultaten van forum.


Dit werd door de aannnemer Omnia Bouw opgemerkt en ingenieursbureau Onderwaater mocht hier het hoofd over breken, men was immers in de afrondende fase van de renovatie . De naam Nehobo is een afkorting van: NEderlandse HOlle BOuwsteen. Naast de houten vloeren zijn direct na de oorlog blokkenvloeren toegepast. Deze blokkenvloeren zijn van keramisch materiaal (bijvoorbeeld Nehobo ) of van lichtbeton (bijvoorbeeld Cusveller).


De sterkte van deze vloeren wordt bereikt door wapening in te storten. Het aanbrengen van sparingen in deze .

Vloerisolatie Pluimers Isolatie. Schonox FPL Plus Egaline Kg BMN Bouwmaterialen. Door een tekort aan sommige grondstoffen, waaronder hout, werden houten vloeren meer en meer vervangen door alternatieve vloersystemen. Een van de eersten op dat gebied zijn de keramische vloeren , waaronder zogenaamde NeHoBo (Nederlandse Holle Bouwsteen) vloeren.


Deze vloeren bestaan doorgaans uit . PS- isolatievloer (normale elementen). Aangezien deze vloer op een bekisting wordt gemaakt is het vrij eenvoudig deze toch aanwezige bekisting te benutten. De belasting op de kolom . Door nehobo worden, op enkele van de aangesloten fabrieken, van de elementen machinaal getrilde vloerplaten.


Druklagen met een grotere dikte dan mm moeten worden. Gedetailleerde omschrijving: Ik zoek een vakman die voor mik een gat van bij 1meter kan zagen in een nehobo zolderverdieping tbv een vaste trap naar zolder. De vloer is aan de boven en onderzijde 2cm aangesmeerd en de dikte van de nehobovloer is cm.


Wat is nu acceptabele dikte (R-waarde, om op uit te komen) als het gaat om het na-isoleren van de vloer. Wij hebben vloerverwarming met lage. Het betreffen Nehobo - vloeren van per huis pakweg 60m droge kruipruimtes, (nog) geen vloerverwarming. Bouwkundig detailleren voor tekenaar en ontwerper: Traditionele metselwerk vloertypen. De druklaag heeft meestal een dikte van à mm.


De constructieve vloerdikte bedraagt gewoonlijk 2mm (liggerhoogte 1mm en druklaag boven de ligger mm). Zijn de liggers minder hoog, dan kan de vloer dunner worden.

Hout vervangen door nieuw vloer zoals schuimbeton. Ontdek alle vloer renovatie opties op een rij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts