donderdag 21 augustus 2014

Badkamer isoleren

Nu heb ik altijd begrepen dat je absoluut moet vermijden van binnenuit te isoleren , vanwege grote problemen met condens en resulterende schimmel. Nu beweert de aannemer dat dit niet zo is voor een badkamer , gezien je die maar héél kort opwart en . Wij gaan onze badkamer renoveren. Kan ik die extra isoleren langs de binnenzijde en met welk materiaal gebeurt dit het best? Onze badkamer (5x6m) in de achterbouw op de eerste verdieping heeft drie buitenmuren.


Oorspronkelijk wilden we die langs buiten isoleren , maar dat is niet mogelijk.

Er is geen mogelijkheid om een stelling te zetten bij de buren, aangezien die boven een glazen verandakoepel is. Badkamer isolatie is nu nog eenvoudiger. BaseTec XPS-bouwplaten helpen u eenvoudig op weg. Al veel topics hierover gelezen maar geen geeft uitsluitsel. Tot nu toe kom ik bij Foamglas zonder dampscherm gelijmd met hun bitumenlijm aan een redelijk . Plafond badkamer isoleren (plat dak) aan binnenkant.


Boven deze ruimte zit een plat dak (gegoten mastiek). Dit dak is niet geïsoleerd. Omdat wij hieronder een badkamer aan het bouwen zijn, willen wij het dak isoleren.

Natuurlijk dan groene gipsplaten, maar nu zitten wij ook te denken ivm isolatie. Condensatie krijg je, wanneer de lucht zeer veel vocht bevat (tijdens het koken, het douchen). De badkamer is opzicht best . Het vocht slaat neer of condenseert op koude oppervlakken. Denk maar aan de ramen in de keuken als de dampkap niet aanstaat of de spiegel in de badkamer na het douchen.


Kosten badkamer isolatie. Het laatste wat je dan ook wil is dat je een bad moet nemen in een koude, kille omgeving. Op deze manier verdwijnt een flink stuk van de gezelligheid als sneeuw voor de zon en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn.


Bij het renoveren en na- isoleren van een bestaande woning, is het plaatsen van isolerende. Roger - In deze aflevering wordt een plafond geplaatst in een badkamer. Daarbij moet je wel op een. Hierbij is het belangrijk om gaten en naden dicht te plakken met een speciale tape zodat er alsnog geen waterdamp in de isolatie kan doordringen. De zwakste punten in een woning zijn plafonds en vochtige kamers zoals de keuken en badkamer.


In deze ruimtes is het aangeraden om ook voldoende te ventileren. Met een dampscherm beschermt men isolatie tegen vocht en condensatie die circuleert in de woning. Waarom een dampscherm nog nodig is lees je hier.


De bedoeling is er kamers te maken waaronder grote badkamer. Echter dit levert natuurlijk problemen op met de vochtigheid van een badkamer.

Zo zijn ook houten vloeren niet langdurig bestand tegen vocht en dus is het niet ideaal voor je badkamer. Ook omdat het vocht gemakkelijk door het hout in je isolatie kan dringen. Gelukkig zijn er hier ondertussen allerlei oplossingen voor. In de badkamer kan je prima werken met steenwol of glaswol isolatie - LEES meer bij Bouwbestel!


Welke isolatie nodig de badkamer te isoleren ? Met zijn buitengewone waterdampweerstand (sd = m) is Aluthermo Quattro dé oplossing in een vochtige omgeving. Huurders die ontevreden zijn over hun woning willen vooral betere isolatie. Isolatie van een badkamer. Het verbeteren van de badkamer staat als tweede op de verlanglijst.


Een van de vragen in de enquête was: wat zou zo . Daartussen nog isloatie aanbrengen is volgens mij geen goed idee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts