dinsdag 24 november 2015

Natuursteen reinigen met groene zeep

Er wordt vaker gezegd dat je een natuursteen vloer moet schoonmaken met groene zeep. Schoonmaken met groene zeep geeft een vettig laagje op je vloer en op den duur geeft dit een streperig en vlekkerig uiterlijk. Een goede vervanger is Nibo Stone Natuursteen goudzeep, een verzorgingsmiddel dat de vloer bij . Bij een natuurstenen vloer moet je voorzichtig zijn als je voor het schoonmaken groene zeep , soda of schoonmaak azijn gebruikt.


Je kunt beter de juiste schoonmaakartikelen aanschaffen om vlekken en vuil uit natuursteen te verwijderen.

Met de speciale schoonmaakmiddelen worden niet alleen de tegels. Dit vettige laagje zorgt er voor dat je natuurstenen vloer er streperig uit gaat zien. Op je vraag hoe natuursteen schoonmaken is het antwoord zeker niet dat je groene zeep moet gebruiken. Wat men wel mag doen om natuursteen schoon te maken wordt hieronder opgelijst. Je kan niet-gepolijste ruwe natuursteen reinigen door hem af te borstelen met een staalborstel of staalwol.


Maak de vloer alleen schoon met zachte zeep. Vloeren van marmer, natuursteen , lei, graniet en keramische tegels kunt u onderhouden met een sopje van zachte zeep. Ook natuurlijke bijenwas is niet aangeraden.

Dit product maakt de vloer . Innovaties, nieuwtjes en meer over natuursteen , beton en de vele verschillende behandeltechnieken in het vloeronderhoud. Vloer en gevelbescherming voor beton en natuursteen. Heb je toch vlekken op je bestrating of groene tegels, maak die dan schoon met groene zeep.


Laat het even inwerken en spoel het met water weg. Groene aanslag verwijderen. Ideaal voor zowel betontegels als natuursteen. Het schoonmaken van uw tuintegels kunt u ook met groene zeep doen.


Laat het even inwerken en spoel het weg met water. Los dit op in een emmer heet water en verdeel het met een harde bezem over uw tegels. Deze methode werkt het beste voor betontegels en natuursteen. Het is niet aan te raden om . Het kan de natuursteen beschadigen en kleine putjes veroorzaken doordat het in kapotte voegen dringt.


Meestal volstaat zuiver water. Ze laten een vetlaagje achter op de terrastegels waardoor deze glad . Marmer weet zich de laatste jaren steeds meer te ontworstelen aan het kille imago dat deze natuursteen altijd had.

Voor leisteen bijvoorbeeld zijn er speciale (schoonmaak)middelen te koop die reinigen en een dun beschermlaagje op de vloer achterlaten waardoor vuil minder kans krijgt. Gebruik niet te veel zeep. De marmeren vloer (begane grond) van het Havengebouw in Amsterdam (aan het IJ) werd schoongemaakt met vloeibare groene zeep. Daarom dienen alle tegels, bestratingsmaterialen en andere natuursteen producten vóór verwerking uit verschillende verpakkingen vermengd te worden.


De eerste 6-weken mag men het terras alleen met weinig water reinigen , zodat de vloer optimaal kan drogen. In deze periode in ieder . Deze laatste mocht iedere maand 1x. Nu dit dus niks helpt de vlekkendruppels blijven. Maar deze is te agressief.


Ook HMK plevert niks op. Met deze laatste mogen we dagelijks schoonmaken. Nu kreeg ik van een kennis te horen dat zachte groene zeep (driehoek) zou helpen. Als het een echt granieten ( natuursteen ) aanrechtblad betreft, dus geen gestort ( betonnen) aanrechtbla dan kunt u dat inderdaad onderhouden met groene zeep. Bijvoorbeeld HG Top protector.


Houten tuintegels, beton, natuursteen of klinkertjes zijn allemaal gevoelig voor dat enige groen dat je liever niet in de tuin wilt. Tuinmeubelen krijgen helaas vaak ook een. Met een gieter over de tegels verdelen en . De voegen zijn met onze voegen clean behandeling weer in nieuwstaat hersteld.


Door het impregneren van de natuurstenen vloer is deze zeer makkelijk in onderhoud geworden. Ik had vroeger vensterbanken van natuursteen. Eventueel gebruik van groene zeep in het leidingwater kan geen kwaad.


Tuintegels of tuinstoelen of wat er maar groen is aangeslagen door het weer schoon maken op emmer water volle eetlepels vloerbare groenezeep en eetlepels soda in heet water op lossen alle aanslag in de tuin gaat er mee weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts