dinsdag 17 november 2015

Bamboe onderhoud

Een van de eigenschappen van bamboe is dat het een zeer duurzaam materiaal is. Correct onderhoud van bamboe bij buitengebruik is echter zeer belangrijk voor een lange levensduur te kunnen garanderen. Onderhoud en verzorging van bamboe planten, wanneer snoeien, bemesting van bamboeplanten, bamboe wortelbegrenzer. Net als bij bomen en struiken heeft bamboe ook zijn specifieke onderhoud nodig.


Hij mag tenslotte niet uitgroeien tot een grote wilde bossage en moet mooi groen en vitaal blijven. Niet in iedere maand kan je tenslotte snoeien en bemesten.

Daarvoor heb ik hier een kalender gemaakt waar je goed per maand kan zien wat . Steeds meer mensen kiezen voor bamboe in de tuin. Geef uw bamboe producten de juiste verzorging! Een bamboe product vervaardigd uit bamboestokken wat binnenshuis gebruikt zal worden heeft geen onderhoud nodig. Bamboe producten in huis.


Ook hebben bamboestokken geen water nodig, dus geheel onderhoudsvrij. Steeds de beste kwaliteit en de goedkoopste prijs! Meer info over de soorten bamboe en het verwijderen van bamboe leest u hieronder.


Knip hiervoor de lelijke halmen weg bij het begin punt.

Het in model snoeien van de bamboe is niet alleen mooi, het is ook goed voor de vitaliteit van de plant. Alle houtproducten werken, zo ook bamboe. Dit veroorzaakt dat de bamboe kan vergrijsen en barsten. In ons (buiten-) klimaat is dat op den duur niet te verhinderen.


Droge, zoute of vochtige lucht, windrichting. Aspecten die van belang zijn voor de duurzaamheid . U kunt het materiaal afnemen met een zachte licht vochtige doek. Wanneer er toch vlekken zijn ontstaan in het materiaal zijn deze lokaal weg te schuren. Vervolgens kan de plek weer met olie . Het behoud van uw product valt of staat met het onderhoud. De mate van onderhoud is afhankelijk van de afwerking van uw product.


Lees in ieder geval altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de . Gefeliciteerd met de aankoop van uw bamboe ! U heeft een sterke plant aangeschaft die biologisch geteeld is. Wanneer u deze plantinstructie opvolgt en de verzorgingstips in acht neemt, zult u jarenlang plezier hebben van een bamboe die netjes op zijn plaats blijft. Deze folder is tevens uw garantiebewijs. Net als alle andere houtproducten zijn bamboe producten niet immuun voor modder en vuil als gevolg van dagelijks gebruik of omgevingsinvloeden.


Schimmels zijn de nummer één vijand voor ongeacht hout of bamboe. Nauwgezet onderhoud en het gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen zijn van het grootste belang.

Zorg in ieder geval voor een goede schoonloopmat, want zand en vuil onder uw schoenen vormen een schuurmiddel waar geen enkele vloer tegen is opgewassen. Een regelmatig onderhoud is nodig voor een lange levensduur van de bamboevloer. Beschadigingen aan een bamboevloer zijn op termijn niet te vermijden, . Het is belangrijk dat bamboe droogte en vocht aan kan en daarom is deze olie zeer belangrijk om te kunnen krimpen en uitzetten.


Het aanleggen van een niet woekerende bamboehaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts