woensdag 25 november 2015

Asbest onder dakpannen

In oudere huizen zit in isolatie- en afdekmateriaal nog wel eens asbest verwerkt. Hoe gaat u ermee om en wanneer moet u het laten verwijderen? We moeten dit risico serieus nemen en aanpakken.


Ik wil voorkomen dat mensen worden blootgesteld aan asbestvezels , stelt staatssecretaris Mansveld van Milieu. Recente branden waarbij asbestdeeltjes in woonwijken terechtkwamen, onderstrepen de noodzaak van een verbod.

Maar het hoeft dus geen asbest geweest te zijn. De kans dat dit papier nog wordt aangetroffen is echter gering aangezien ook . De asbesthoudende dakbeschot platen onder de dakpannen zijn zwaar beschadigd. Het dakbeschot heeft vaak een lichtgrijze of gele kleur. Op Funda en de site van de makelaar zelf, staat dat het plafond van de garage asbest bevat. Toen wij het huisje voor de eerste keer gingen bezichtigen, vertelde de makelaar dat onder het dak op zolder ook asbest platen zitten.


Blijkbaar zitten die net onder de dakpannen. Op internet is hier trouwens niks .

Goedenavon Mijn eerste post hier, dus ik hoop dat hij in de goede afdeling staat. Onder de dakpannen zitten uiteraard de panlatten, en daaronder zitten grote grijze platen asbest. Nu is het verwijderen van deze platen niet zo een . Zonnepanelen en asbest dakbeschot.


Ook asbesthoudend materiaal aan de binnenkant van het dak valt niet onder het verbod: denk aan het dakbeschot en isolatiemateriaal. Een vraagje, op de zolder van de garage zitten asbest platen onder de dakpannen. Asbest in de dakpannen - of niet? Hier op GoT verwachten we dat je echte thumbnails maakt. Kijk in de faq als je niet weet hoe dit moet.


Dat asbest gevaarlijke gevolgen kan hebben voor de menselijke gezondheid weten we nu. Vroeger wisten we dit echter niet. Daarom is asbest op grote schaal toegepast in duizenden producten. Het gaat hier in de meeste gevallen om golfplaten, maar er zijn ook woningen die daken hebben . Naast op daken, kwam je het vroeger ook tegen in bloembakken, vinylzeil, de onderlaag van sommige vloerbedekking en oude huishoudelijke apparaten.


Verder zit je uiteraard aan de goede kant als er dakpannen of riet op je dak liggen. Middelveld is het reden geweest om de diensten rond asbestsanering en asbestdakrenovatie nog eens goed onder de loep te nemen.

Op het moment dat iemand zover is, is er al heel wat gebeurd. Wat moet je doen, als je vermoe dat er asbestplaten onder de dakpannen van je huis liggen? Ik heb een dakkapel laten plaatsen. En toen ze bezig waren, om het gat te maken, zei de leider van het team. Volgens mij is het asbest.


Het goedje was populair in onder meer leien daken, gevelbekleding en schouwen. Een overzetdak kan, maar dan op voorwaarde dat het asbesthoudend dak eronder verwijderd wordt. Bekijk op HomeDeal alle opties en de bijbehorende prijzen voor jouw situatie.


Als je asbest in je dak hebt dan is het natuurlijk belangrijk om het te laten verwijderen. Het kunnen asbestplaten zijn onder de dakpannen om je woning mee te isoleren. Ook kan het een ander materiaal zijn.


Door een asbestinventarisatie uit te laten voeren is het mogelijk om precies te weten waar het asbest zich bevindt. Als tweede wat u tegen kunt komen als u uw dak laat renoveren zijn de vlakke asbestplaten. Deze liggen vaak onder de dakpannen. Met onze flexibiliteit in personeel en materieel kunnen wij er ook voor zorgen dat de pannen en het houtwerk eraf gehaald worden.


Het kan daarom voorkomen in daken van gebouwen en woningen. Het betreft daken waarbij het asbest met de buitenlucht in aanraking komt, dus bijvoorbeeld golfplaten. De vlakke asbestplaten onder dakpannen vallen dus niet onder dit asbestverbod.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts