maandag 18 mei 2015

Vloerverwarming onder hout

Tot voor kort dacht men dat hout , doordat het blijft werken, niet te combineren was met vloerverwarming. Nu weten we gelukkig wel beter! Zelfs bij een houten vloer kunt u vloerverwarming als hoofdverwarming inzetten.


Daarmee is uw keuzevrijheid een stuk ruimer geworden: u bepaalt zelf of u voor . Vandaar onze vraag: valt vloerverwarming toch te combineren met goedkopere parket, halfparket, onderparket , laminaat,. Deze weerstand wordt bepaald door de warmtegeleiding (λ) van de gebruikte houtsoort en van de dikte (d) van het parket of van iedere laag van het parket in het geval van een .

Vloerverwarming onder een houten vloer ? OBLY sprak met Mark Snoeijing van Salland Parket, OBLY professional in het oosten van het land. Veel consumenten houden zich bezig met de vraag of vloer-verwarming mogelijk is onder een houten vloer of parket. Verlijmd de vloer direct op uw vloer en u kunt jarenlang genieten van uw vloerverwarming en uw houten vloer ! Om te beginnen voelt een houten vloerafwerking zonder vloerverwarming in verhouding tot een stenen vloer niet koud aan bij het belopen met blote voeten. Dit heeft te maken met de lage warmtegeleidingscoëfficiënt van hout.


Er kunnen dan wel wat verschillen zitten in de temperatuur, maar dit is dan altijd maar een paar graden. De vloerverwarming geeft de warmte namelijk langzaam af. Het is zeer goed mogelijk om vloerverwarming onder een houten vloer te plaatsen.

Er zijn wel een aantal regels die je goed in acht moet nemen. Er bestaan twee systemen van vloerverwarming : elektrische systemen en . Klanten kiezen steeds vaker voor vloerverwarming als hoofdverwarming. De warmte wordt namelijk gelijkmatig verdeeld over de hele ruimte.


Ook staan radiatoren in de ruimte natuurlijk een stuk minder esthetisch. Uipkes heeft jarenlange ervaring . Hout werkt, dit wil zeggen dat het onder invloed van temperatuur kan uitzetten of krimpen. Daarnaast is hout een goede isolator en neemt het slecht warmte op. Het is echter niet onmogelijk om vloerverwarming te combineren met een houten vloer mits je aan een aantal voorwaarden voldoet:.


Een houten vloer en vloerverwarming , is dat mogelijk? De voor- en nadelen van vloerverwarming onder een houten vloerafwerking moeten goed worden afgewogen. Voordat je de houten vloer op de vloerverwarming kunt leggen, moet het vochtpercentage in je dekvloer minimaal zijn (zandcement maximaal , anhydriet maximaal ). Een gespecialiseerd bedrijf kan het vochtpercentage voor je meten.


Ja, zowel parket als een massief houten vloer kunnen gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Een massief houten vloer is echter niet geschikt voor vloerverwarming als hoofdverwarming. In dit geval adviseren wij om vloerverwarming in te zetten als bijverwarming, oftewel in combinatie met andere . Dit type verwarming gaat zeker samen met vloerverwarming.


Echter is het wel het best dat je . De verwarmingsfolie van e-HEAT is een geavanceerd verwarmingsysteem, dat speciaal is ontworpen voor eenvoudige installatie onder hout , parket en laminaat.

Deze vloerverwarmingssystemen kunnen direct onder de houten vloer worden geïnstalleerd en zijn met mm echt flinterdun. De digitale klokthermostaat met. Deze elektrische folies van slechts 0. Daarom wordt dit type vloerverwarming ook wel laminaatverwarming genoemd. De folie is eenvoudig op maat te maken en wordt op dunne polystyreen isolatieplaten bevestigd. Ik heb wel eens gehoord dat infrarood vloerverwarming goed onder een houten vloer kan omdat het de vloer zelf niet verwarmd maar alleen de lucht erboven en zelfs als hoordverwarming kan dienen.


Volgens mij hebben ze het in het klusprogramma klussen en wonen er wel eens aandacht aan besteed. Hierdoor zal de houten vloer geen nadelen ondervinden van de vloerverwarming. Laat je goed adviseren door de specialisten die bij het bedrijf zijn aangesloten, danweet je zeker dat vloerverwarming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts