dinsdag 26 mei 2015

Bos warmond

Kom een romantisch ommetje maken op dit statige landgoed. Of iets overdenken aan de rand van de Droomvijver. Ontdek Huys te Warmont in Warmond.


Het Huis te Warmond (Oud-Hollandse schrijfwijze: Huys te Warmont) is een kasteelachtig gebouw aan de rand van het Zuid-Hollandse Warmond. Hoewel het uit de middeleeuwen stamt, is het in zijn huidige vorm een laat-18e-eeuws buiten. Het werd eertijds bewoond door de heren van de hoge heerlijkheid Warmond.

In de volksmond heet dit bos “het bos van Krantz”, naar de laatste eigenaar van het landhuis, een textielhandelaar uit Leiden. Hier zijn eeuwenoude taxusbomen en moerascipressen te vinden en er zijn prachtige oude eikenlanen. Daarnaast zijn er graslandjes die luisteren naar prachtige namen als Droomweide. Om het landhuis heen is een kasteelgracht aangelegd die het bos in verdwijnt en uitmondt in de Droomvijver. Neem een kijkje bij deze vijver . Aan de rand van Warmond ligt, verscholen in het groen, landgoed Huys te Warmont (ha.) Op het landgoed ligt een parkbos met eeuwenoude lanen en kronkele.


Afgelopen zondag was het zulk mooi weer, dat we besloten om te gaan wandelen in het bos. Bij het Huis van Warmond , wat een in aanleg middeleeuws kasteel. Telefoonnummer, adres, postcode, routeplanner en plattegrond - detelefoongids.

Het Zuidhollands Landschap organiseert hier van tijd tot tijd wandelingen onder leiding van een boswachter, die veel interessante zaken over het landgoed weet te vertellen. Een van de mooiste plekjes van de randstad is, zonder overdrijving, het Bos van Krantz in Warmond , niet ver van Leiden. Ga daar nou eens op een rustige, doordeweekse dag naar toe: je gelooft gewoon je ogen en je oren niet. Wat een schitterend doorleefd bos.


Vroeger was het een privé-landgoe van de schatrijke . Bos Van Krantz Warmond , Warmond. In tien jaar van weiland naar bos. Ooit was het de rand van het uitgestrekte Hollandse veengebie in het westen begrensd door een strandwal waarop Warmond is gebouwd. De Zwanburger- polder lag aan de zuidkant van dit grillige plassengeheel. Recente ansichten dag dagen dagen.


Bankrekeningnummer: IBAN NL80RABO036. In de Kastelengids Nederlandse kastelen en buitenplaatsen vindt u informatie over Huys te Warmont in Warmond. In Warmond werden bezoekers ontvangen bij het landgoed Huys te Warmont ( het Bos van Krantz). Het park van het landgoed Huys te Warmont, ca ha, is eigendom van de Stichting het Zuid-Hollands Landschap. Over de vroegste aanleg is helaas weinig bekend.


Wel dat aan het einde van de 17e eeuw er rond het Huys vele bomen zijn gepland en er moestuinen en vele boomgaarden met verschillende . Speelbos op eiland Koudenhoorn in Warmond feestelijk geopend. Wethouder Kees van Velzen verricht samen met een groepje kinderen de officiële openingshandeling. Tuin met gegarandeerde privacy en veel zon.

De villa is onder architectuur door Gerben van Manen ontworpen en nader vormgegeven, waarbij gebruik .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts