dinsdag 17 januari 2017

Wat is pir isolatie

Het is een verdere ontwikkeling van PUR, de gele, groene of blauwe platen die je zowat overal vindt. Er zijn nog andere kleuren beschikbaar, maar dit zijn de meest voorkomende. PIR -platen zijn meestal geel-wit, maar de kleur heeft geen . Brandtechnisch gezien is PIR alleen veiliger omdat er bij verhitting minder schadelijke rookgassen vrijkomen.


Pir platen worden met name gebruikt voor het isoleren van platte daken, hellende daken, vloeren en spouwmuren.

PUR versus traditionele isolatie ? Over het algemeen ben je beter af met PIR omwille van de betere eigenschappen en isolatiewaarden. Dat vertaalt zich natuurlijk ook in een iets hogere investering. Kies je toch voor de goedkopere versie? Weet dan dat ook PUR heel wat voordelen biedt ten opzichte van . U leest het in onze kennisbank over dakbedekking, isolatiemateriaal, EPDM en nog veel meer. Je hebt PUR en je hebt PIR.


Het resultaat is een betere brandveiligheid en een hogere isolatiewaarde.

PIR is een verbeterde versie van PUR. Ook is PIR sterker dan PUR. De zogenoemde drukvastheid is groter. De laatste jaren is het ook mogelijk geworden om PIR te gebruiken als isolatiemateriaal. Veel van onze klanten weten echter niet wat het daadwerkelijke verschil is tussen PIR en PUR,.


PIR (polyisocyanuraat) is een kunststof die specifiek voor isolatie is ontwikkeld. Bovendien biedt PIR - isolatie platen een grotere brandveiligheid en is het beter beloopbaar. Handig bij plaatsing op een plat dak, of onder een te storten . PIR, ook wel polyisocyanuraat genoem is een kunststof isolatiemateriaal.


Het isolatiemateriaal bevat een gesloten cellenstructuur waardoor het isolatiemateriaal zeer goed bestand is tegen vocht. Deze ringstructuur zorgt voor een . De isolatiewaarde ligt in het algemeen hoger. De brandveiligheid is opmerkelijk beter bij PIR (veel minder rookgassen). Ook de drukvastheid en de stabiliteit is beter.


In West- en Noord-Europa hebben we niet alleen te kampen met schommelende temperaturen, maar ook met heel wat neerslag. PIR neemt geen vocht op en behoudt dus zijn oorspronkelijke gewicht en isolatiewaarde.

Polyisocyanuraat, ook wel PIR genoem is hard kunststofschuim dat hoofdzakelijk gebruikt wordt voor warmte- isolatie. Voor deze toepassing heeft het betere eigenschappen dan polyurethaan (pur). Polyether-polyol wordt normaal gebruikt bij de productie van polyurethaan. En wat de voor- en nadelen van PIR zijn voor dakisolatie.


Is PIR de beste soort isolatiemateriaal voor dakisolatie? Deze isolatie bestaat uit platen gemaakt van hard schuim. Omdat de isolatieplaten in de fabriek ontwikkeld worden hebben ze een perfecte dichte structuur en ontstaat er massa-isolatie. Wel zijn deze platen vrij licht wat hun verwerking vergemakkelijkt. PIR of Polyisocyanaat isolatieplaten.


Woon je in een huis waarin sprake is van heel wat warmteverlies? In dat geval spreekt het voor zich dat je daar een einde aan zal willen maken. In vergelijking met glas- en rotswol, dat een lambdawaarde van 0. Hierdoor kan je met minder ruimteverlies isoleren , wat heel erg dankbaar is bij lage . Welke zijn dat en wat kosten ze?


Binnen werkdagen ontvangt u de prijzen van verschillende aanbieders in uw mailbox en weet u exact wat uw klus gaat kosten. Nadelen van het isoleren met PIR zijn dat er in tegenstelling tot bij PUR chemische stoffen zijn gebruikt voor het maken van het materiaal en dat er bij het. Onze producten en oplossingen. Voor de isolatie van het dak, de muren of de vloer kan gebruik gemaakt worden van XPS of Pir isolatieplaten.


Kingspan Insulation producten en . Om precies te kunnen bepalen welke isolatieplaat het meest geschikt is voor een bepaalde klus, willen wij in dit artikel het verschil tussen XPS en PIR uitleggen. Wat is XPS XPS staat voor .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts