donderdag 26 januari 2017

Pultrusie

In de matrijs zitten één of meerdere min of meer complex gevormde gaten die het uiteindelijk van het staafmateriaal, de pultrusie , zijn vorm geeft. Het pultrusieproces is het . Na de impregnering van de hars worden de vezels een verwarmde matrijs ingetrokken. De matrijs bepaald de uiteindelijke vorm van het profiel. De uitharding van de hars . Echter, in plaats van een plastisch materiaal door een matrijs te persen .

De gebruikte vezels zijn met name glasvezel garens. De pultrusie techniek is in principe geschikt voor vele verschillende soorten vezels of combinaties van . Pultrusie : vezels en harsen. Carbonwebshop heeft het assortiment uitgebreid met verschillende pultrusie profielen. Deze komen gefaseerd online te staan, maar zijn op aanvraag al beschikbaar vanaf meter. Gepultrudeerde profielen worden deels geautomatiseerd geproduceerd.


Daarbij trekken we droge vezels door een kernvorm en een harsbad . Glasvezelversterkte polyesterprofielen worden bekomen door pultrusie.

Versterkingsmaterialen als glasvezels en glasmatten worden in een open bad met vloeibaar . Staven, buizen en profielen uit glasvezelversterkt polyesterhars. Voordelen van deze techniek: zeer licht, hoge stijfhei niet corrosief. Verschillende kleuren beschikbaar op aanvraag.


Schrijf u snel in op onze nieuwsbrief. Anziplast streeft continu naar de hoogste kwaliteitsstandaarden. De toepassing van composiet materialen wordt vooral ingegeven door laag gewicht en specifiek uitmuntende mechanische waarden en het onderhoudsarme karakter, kortom sterk, licht en duurzaam!


Bij de productie van de materialen voor het biobased fietspad in Emmen is zowel extrusie als pultrusie toegepast. Hoewel de laatstgenoemde vorm van produceren nog (relatief) in de kinderschoenen staat, heeft pultrusie wel enkele voordelen ten opzichte van extrusie. Continue filamentmatten voor pultrusie. De Belgische glasvezelproducent 3B heeft een pultrusiemat op de markt gebracht die sterkte, witheid en oppervlak combineert. Door deze ontwikkeling hebben de uiteindelijke onderdelen een van tevoren bepaalde . De pultrudeur helpt mee aan de opbouw, afbouw van de matrijs op de machine en organiseert de produktie van zijn lijn, hij staat in voor de instelling en opvolging van de parameters en kan mettertijd ingrijpen in het proces om het profiel terug op kwaliteit te krijgen mocht er zich een . Het hoge percentage glasvezels zorgen voor de hoge stijfheid van het composiet profiel.


Op de markt is er een groot aantal soorten glas ter beschikking. Elke glassoort heeft zijn specifieke eigenschappen en zijn eigen specifieke toepassingsgebied. In de pultrusie wordt overwegend gebruik gemaakt van het E of ECR-glas. Het vochtige materiaal wordt vervolgens naar de profielvorm geplooid en .

Domeinen waarin onze produkten gebruikt worden : Elektrische constructie, Goederenbehandeling. Thermische isolatie, Gieterij. Vervoer, Nucleaire bescherming.


Elektromechanica, Ballistische bescherming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts