donderdag 26 januari 2017

Vochtige vloer

Door overtollig water onder uw huis kan uw vloer vochtig worden. Een te natte kruipruimte onder uw woning heeft hier invloed op en kan verschillende oorzaken hebben. Indien u geen grote waterlekkage hebt gehad (zoiets als een wasmachine die overloopt) en u hebt last van een hele vochtige vloer , waarbij bijvoorbeeld het parket gaat kromtrekken of opbollen, dan is dit een sterke aanduiding dat het vochtgehalte in uw woning te hoog is en meer specifiek vooral in de kamers waar u het . Een vochtige vloer kan diverse oorzaken hebben.


Daarom is een vochtdiagnose nodig.

Op deze pagina ontdek je alle oorzaken, behandelingen en hun prijzen. Ik ondervond vandaag dat er op verschillende plaatsen in huis de voegen van de vloer nat stonden. Het is een nieuwe vloer van jaar geleden, er is geen vloerisolatie onder geplaatst. Er zit ook geen systeem in waar het al dan niet vochtig is, de ene plaats is boven de kelder, de andere in de badkamer, . Vochtige vloer boven kruipkelder: PUR tegen plafond.


Met de juiste voorbereiding is het afdichten van een betonvloer makkelijk zelf te doen. Lees hier hoe je de vochtige vloer behandeld en met welk impregneermiddelen je dit het beste kunt doen. Enkele jaren geleden kocht ik een oud huis.

Allereerst stelden er zich weinig problemen voor. Vorig jaar heb ik mijn muren in de woonkamer moeten laten behandelen voor opstijgend vocht. Nu is mijn vloer (tegels) ook heel vochtig en vertoont schimmel. Onder die tegels ligt een laag beton. Die betonlaag is altijd droog geweest.


Sinds de bevloering zie ik dat deze tegelvloer zeer vochtig wordt na een regenbui of vochtig weer. Zou het kunnen dat die tegel de vochtigheid van de lucht opneemt. Er liggen geen leidingen onder de vloer en ook geen kelder. De te bewerken vloer ligt aan de kant waar het vochtig wordt iets lager dan het “ maaiveld”.


Ik heb al gedacht om aan die kant aan de buitenkant een deel weg te graven en er drainage en grind te leggen. De vloer is volgens mij niet van Leem. Last van een vochtige vloer in huis? Want de gevolgen gaan verder dan laminaat of parket dat gaat opbollen.


U zet ook uw gezondheid op het spel. Dat wilt u natuurlijk niet, doe er vandaag nog wat aan. Bij het uithalen van onze massief eiken vloer troffen we een vochtige betonnen vloer.

Niet alleen aan de zijkanten, maar eigenlijk over de gehele oppervlakte. De meningen verschillen, komt dit vocht uit de grond (optrekken niet geisoleerd van onder. Er is geen kruipruimte) of is dit vocht van de . Vocht in de ondervloer, vochtige ondervloer. Wat is een te natte ondervloer. Geschikt voor diverse ruimtes.


In veel gevallen is het probleem goed op te lossen maar er zal eerst achterhaald moeten worden hoe het probleem nu veroorzaakt wordt, want een vochtige keldervloer kan meerdere oorzaken hebben. Wij hebben een vochtprobleem in de bijkeuken en vragen ons af welke vloer we er toch het beste op kunnen leggen. Ik heb mogelijk een probleem met vocht in m`n betonnen vloer.


Vorige week kwam de buurman vragen of wij misschien een lekkage hadden(of gehad) want er. Wacht dus niet en bel gerust voor een vrijblijvende afspraak! De ondergrond mag licht vochtig zijn (niet nat).


Een ideale oplossing als de ondervloer nog niet voldoende is verhard of gedroog en wanneer vochtdoorslag plaatsvindt. Eigenschappen: Verwerkingstijd: ca. De oorzaken van vochtige grond zijn talrijk. Dit hangt af van de plaats waar uw houten vloer is gelegd. Wanneer het parket op de benedenverdieping vochtigheidsproblemen vertoont, dan kan dit veroorzaakt worden door optrekkend vocht.


Dit is heel normaal in woningen. Door de capillaire werking komt vocht omhoog in . Sta bij het kiezen van je droomvloer even stil bij het klimaat waarin je leeft. Want dat bepaalt hoe goed jij en je vloer je voelen in huis.


Te vochtige lucht geeft je een klam gevoel. Maar ook je huis zelf, je meubels én houten vloeren zijn er niet tuk op. De juiste vloer kiezen bespaart je heel wat kopzorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts