donderdag 19 januari 2017

Brandklasse b

NEN-EN verdeelt de verschillende typen banden in vijf brandklassen A, B , C, D en F afhankelijk van het type brandbare stof. Om een brandklasse B te blussen kun je het beste sproeischuimblussers, CO² blussers of poederblussers gebruiken. A geen enkele bijdrage, onbrandbaar.


A nauwelijks bijdrage, praktisch onbrandbaar. B , zeer beperkte bijdrage, zeer moeilijk brandbaar. C, grote bijdrage, brandbaar.

hoge bijdrage, goed brandbaar. E, zeer hoge bijdrage, zeer brandbaar. Een brandklasse duidt aan welke stoffen een brandblusapparaat kan doven.


Nieuwbouw onbrandbaar klasse Abrandklasse klasse B brandklasse in besloten ruimte klasse B in een niet besloten ruimte klasse C brandklasse klasse C brandklasse 4. Spreker Rudolf van Mierlo van Efectis merkt op dat in een testcertificaat kan worden gelezen welke brandklasse de constructie heeft gehaald. Daarnaast kan men ook zien hoe de prestaties van het product waren. Isolatiemateriaal dat ruim binnen klasse B valt en isolatiemateriaal dat het maar net haalde . De brandklasse wordt door middel van een pictogram en de desbetreffende letter op de brandblusser weergegeven.


De brandklassen zijn: Klasse A: geeft aan dat het blusmiddel geschikt is voor het blussen van vaste stoffen, zoals hout, papier, textiel enz.

Klasse B : geeft aan dat het blusmiddel geschikt is voor het blussen . B is vereist, kan worden volstaan met klasse volgens NEN. Voor de andere brandeigenschappen kan een vergelijkbare oplossing worden toege- past. Het overstappen op Euroklassen zou een goede aanleiding kunnen zijn om de eisen van het. Bouwbesluit aan het brandgedrag van . Deze hoge kwaliteit vinyl sticker is voor binnen- en buiten geschikt.


Wilt u extra dat uw stickers extra krasvast zijn? Kiest u dan voor optie laminaat in het bestel menu. Hiermee verlengd u de levensduur van de sticker van tot jaar bij . Aan de hand van de brandklassen A, B , C, D en F kies je bij een beginnende brand het juiste blusmiddel.


Weet jij zo met wat voor brand je te maken hebt? De Aklasse is de hoog- ste en daarmee veiligste klasse. Een brandblussysteem voor brandklasse B heeft een blusstof om brandende vloeistoffen te blussen. Voor technische ruimtes, ruimtes met waardevolle (elektronische) items en professionele keukens worden CO2-brandblussers ( brandklasse B en voorheen E) gebruikt. Voor frietkramen en thuiskeukens worden voornamelijk ABF- schuimbrandblussers (brandklassen A, B en F) gebruikt.


Bekijk ook ons adviesartikel Welke . Als er een toegankelijke vloer hoger dan meter is;. Brandeisen in het bouwbesluit.

Boven meter, brandklasse B. Onder meter, brandklasse B. Tussen en meter, brandklasse D . Uitgever: Certificatie-instelling SKH. Tien jaar gewaarborgde garantie dankzij exclusieve samenwerking Veteka-Remmers. Veteka FireProtect vertraagt brand en vermindert rookvorming.


Nu leverbaar in maar liefst houtsoorten in de hoge brandklasse B ! NL-brandklasse en voor de vluchtwegen. Vloeren van zwaarder hout dragen beperkt bij aan brand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts