dinsdag 31 mei 2016

Veiligheidsbeglazing

Lees hier meer over veiligheidsglas, letselveilig glas en doorvalveilig glas. Ten opzichte van de oude versie heeft er . Kogelbestendig glas, ook bekend als kogelwerend glas, veiligheidsglas, gelaagd glas of kogelvrij glas, bestaat uit meerdere lagen glas gescheiden door een transparante kunststof laag uit polyvinylbutyral (PVB). De norm schrijft de code van . Naast kogelbestendig is dit soort glas vaak ook geluiddempend en houdt het de meeste vormen van .

De term veiligheidsglas slaat zowel op de veiligheid van personen als op het inbraakwerend karakter van het glas. Wat voor raamsoorten bestaan er nog? Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf : Buitenschrijnwerk en de veiligheid van personen. Met veiligheidsglas kan je ramen en deuren beschermen tegen brutale inbraken. De soorten veiligheidsglas met hun prijs en aandachtspunten vind je hier.


GLASSOLUTIONS biedt verschillende typen (gelaagd) veiligheidsglas voor letselveilighei doorvalbeveiliging voor personen , . Via negen toepassingsdomei- nen, van . Isolatieglas met twee zijden gelaagd veiligheidsglas is een gelaagde beglazing dat comfort en bescherming biedt.

Kijk hier voor ons assortiment. De gelaagde veiligheidsbeglazing is samengesteld uit twee of meerdere glasbladen met daartussen een of meerdere lagen polyvinylbutyralfolie (PVB). De 5STADlP—beglazing is uitgerust met één PVB-folie met een nominale dikte van mm, terwijl scc STADIP PROTECT is samengesteld met meerdere PVB-folies . Veiligheidsglas of veiligheidsbeglazing , ook wel letselbeperkende beglazing genoem is de algemene benaming voor glas dat een letselwerend breukpatroon heeft.


Standaard glas oftewel floatglas heeft de eigenschap dat er bij breuk grote scherpe scherven ontstaan. Dit breukgedrag kan leiden tot ernstig persoonlijk . Benelux heeft naar aanleiding van de gewijzigde norm een helder technisch bulletin . De richtlijnen in de norm zijn verreikend: Een schuifraam, glazen of beglaasde deur, een raam tot op de gron… moeten volgens de norm allemaal worden voorzien van . Deze scherven kunnen leiden tot . Elk jaar vinden er tienduizenden ongelukken met glas plaats. In de meeste gevallen zijn daar ook kinderen bij betrokken!


Althans, dat was voor kort het geval. Sinds januari van dit jaar bestaat ook voor veiligheidsbeglazing een kwaliteitskeurmerk. Het kent één, twee of drie sterren of een EHBO- kruis.


Klopt het dat men veiligheidsglas moet toepassen voor kozijnen doorlopend tot op de grond welke gelegen zijn op de begane grond en waarbij dus het maaiveld in principe een 1mm lager ligt? Wanneer dient er volgens de nen en bouwbesluit veiligheids glas te worden toegepast.

Veiligheidsruiten en andere beglazing zijn essentiële onderdelen voor de automobielindustrie, zowel voor voertuigfabrikanten en producenten van originele uitrusting (OEM) als voor handelaars op de vervangingsmarkt. Net als de voertuigen zelf moet veiligheidsbeglazing voldoen aan strenge eisen die . Read what people are saying and join the conversation. Ik heb de volgende vraag over het toepassen van veiligheidsglas.


Geldt dit alleen voor gevelelementen op de verdieping of ook voor gevelelementen op de begane grond. Toepassing van veiligheidsglas. In het bouwbesluit wordt geadviseerd in bepaalde situaties veiligheidsglas toe te passen. Uiteraard zal Schipper Kozijnen u hierin adviseren bij uw aankoop van bijvoorbeeld aluminium schuifpui of .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts