donderdag 26 mei 2016

Gietvloer over tegels heen

Een gietvloer kan in principe over vrijwel elke ondergrond heen aangebracht worden. Voor het aanbrengen van een gietvloer over tegels is echter meestal wel meer voorbereiding nodig dan bij een kale ondervloer. De ondervloer moet namelijk geheel vlak en strak . Het klinkt misschien niet zo logisch, maar een gietvloer of woonbeton aanleggen over een bestaande tegelvloer heen is een stuk makkelijker dan een hele tegelvloer eruit te laten bikken.


En goedkoper om niet te vergeten.

Bespaar u zelf de moeite en de kosten voor het verwijderen van tegelvloeren. Regelmatig krijgt MALVA de vraag of een Gietvloer ook over een tegelvloer kan worden gelegd. Het antwoord is kort, ja dat kan! De gietvloeren van MALVA worden gewoon geplaatst over de oude tegelvloer heen. Het resultaat: gietvloer over tegelvloer heen leggen . Van beide zijn we absoluut niet tevreden.


De tegelvloer is heel broos en vanaf dat er iets op valt heb je krassen of springt er een stuk van de glazuurlaag af.

Ook de laminaat is zeer fragiel en voor het minste zijn er krassen. Daarom denken we er aan om een PU- gietvloer over deze vloeren te leggen. Deze manier van aanbrengen betekent ook dat gietvloeren op de meeste ondergronden kunnen worden gelegd en dus ook over tegels. Deze vloer kan beter tegen een oneffen ondergron maakt minder geluid als u er bijvoorbeeld met hakschoenen overheen loopt en wordt vaker toegepast in woningen.


Om een gietvloer over tegels aan te brengen moeten de tegels vlak liggen (of eerst geëgaliseerd worden) en opgeruwd worden. Er kan ook een extra gietlaag aangebracht worden die als egalisatielaag dient. Dit is echter alleen mogelijk als de niveauverschillen in de vloer niet . Iedere gietvloer is uniek. Doordat zoals al gezegd in een vorige alinea, een gietvloer niet prefab bij de klant aankomt, is iedere gietvloer uniek. Tenminste natuurlijk niet de Uni-kleur gietvloer ,. Kunnen we een betonlook gietvloer hierover heen laten leggen.


Antwoord: Leisteen is een natuursteen soort . Een stabiele, droge tegelvloer of betonvloer kan dienen als basis voor het overlagen met een Liquidfloors gietvloer. Dit maakt de vloeren ook bijzonder geschikt voor renovatie projecten en aanbouw van nieuwe delen aan de woning. Hiermee kunt u in veel gevallen een pak besparen met onnodige uitbraak of nieuwe . Om tij en daarmee gel te besparen is de vloer van woonbeton over de tegels heen gelegd.

Je bent uitgekeken op je oude tegels plavuizen of natuurstenen vloer, maar aan de vloer er uit breken. Zie hier hoe u stapsgewijs een tegelvloer het beste kunt egaliseren. Gebruik hiervoor de Wakol Z615. Alles is nieuw en helemaal van deze tijd. Je oog valt op de mooie vloer, een egale vloer die overal doorloopt.


Je vrienden vertellen enthousiast over de gietvloer. Je denkt aan je eigen vloer die intussen . Sterker nog, een gietvloer is geschikt voor bijna iedere ondergrond. Wel is er wat meer voorbereiding nodig dan bij een kale ondergrond.


Ontdek onze vloerrenovatie met Sandtouch gietvloer. Ontbrekend: heen Vloeren foruEpoxy over plavuizen vloerenforum. Ik heb een plavuizenvloer met vloerverwarming. Is het dan mogelijk daar een epoxy gietvloer of een ander type gladde vloer overheen te leggen, zonder dat de warmte van devloerverwarming verloren gaat?


Of het nu gaat om een horecagelegenhei een kleine bijkeuken, toiletruimte of douchecel, de gietvloer kan er overheen. Wacht dus niet langer, ontdek de vele . Gietvloeren kunnen over zowel zandcementdek, anhydriet en beton worden gelegd. Vrijwel elke vastliggende ondergrond is geschikt.


Het is wel van belang dat de ondergrond voldoende droog en . Als u een epoxy gietvloer over een betaande tegelvloer wenst zal de tegelvloer eerst opgeschuurd en geëgaliseerd moeten worden, waarna wij het gietvloer systeem er over heen kunnen aanbrengen. Belangrijk is wel dat de vloer geen ( rest)vocht bevat! Werkwijze: Als de ondervloer goed voorbereidt is kan men de epoxy .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts