dinsdag 17 mei 2016

Primer buitenmuur

Met een laagje verf kan je buitenmuren een flinke opkikker geven. De keuze van de verfsoort en het juiste gereedschap is belangrijk voor een mooi en duurzaam eindresultaat. Buitenmuren worden voortdurend blootgesteld aan weer en wind.


Het aanbrengen van een aangepaste grondlaag of primer is in veel gevallen noodzakelijk voor een optimaal en duurzaam eindresultaat. Op ongeschilderde, herstelde of intensief gereinigde (bv. antimosbehandeling) buitenmuren breng je daarom steeds . Van de juiste verf en primers tot aandachtspunten bij een na-geïsoleerde spouwmuur: Koen Leicher van Colora leidt je naar een optimaal resultaat!

Dekkende solventgedragen grondverf voor buitenmuren. De grondlaag verbetert de hechting van de eindlagen. Ze isoleert onvolmaaktheden in de ondergrond. Het gebruik van de primer voorkomt glansverschillen in de eindlagen. Of je een primer nodig hebt, hangt af van de ondergrond.


Onbeschilderde bakstenen bijvoorbeeld moeten altijd voorzien worden van een grondlaag ( primer ). Bij reeds geschilderde gevels waarvan de . Primer nodig voor het schilderen van buitenmuren ? Wil je de buitenmuren schilderen?

Knap zelf je oude buitenmuur op. Lees hier meer over schoonmaken, repareren, voorstrijken en schilderen van je buitenmuur in het KARWEI-stappenplan. Verbetert de hechting van de eindlaag. Isoleert onvolmaaktheden in de ondergrond. Omwille van de structuur van de materialen wordt de verf niet altijd gelijkmatig geabsorbeerd.


Met een primer verdwijnen deze verschillen, net zoals. Eerder geverfde muren kunnen ook last hebben van poedervorming, deze poedervorming staat een goede hechting van de nieuwe verf in de weg. Daarom moet je deze ondergrond fixeren met een speciale primer. Een goede vaste ondergrond is echt noodzakelijk, anders zal de verflaag slecht. Colora is dé verfwinkel voor kwalitatieve verf en toebehoren, professioneel advies en een heleboel inspiratie.


Koop in één van onze colora winkels of online in de webshop. Koop dit product online, haal af in een colora winkel of laat thuis leveren. Gepigmenteerde watergedragen muur - en plafondprimer voor binnen op basis van acrylaat en alkydharsen. Gecertificeerd met het Europees milieulabel EcoLabel.


Absorptieneutraliserende dekkende watergedragen basislaag voor . Indien nodig herstel je voegen en barsten in de gevel met Polyfilla Buitenvuller. Plak de vensterbank en de randen nauwkeurig af met afplaktape. Breng op de ongeschilderde baksteen een laag Levis Primer Façade aan.


Isoprim is dus het aangewezen product wanneer er nicotine-, roet-, inkt- of vochtvlekken op de muur zitten.

Welke primer verf voor gevel en buitenmuren gebruiken? Voor buitenmuren gebruik je Levis Primer Gevel, een extra duurzame grondverf op solventbasis. Deze grondverf heeft een supergoede hechting en kleeft als .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts