woensdag 27 april 2016

Geegaliseerde vloer verven

Advies voor het verven of transparant coaten van steenachtige vloeren : bezint eer ge begint. Vaak gaat het niet om een harde betonnen ondergrond die geschilderd moet worden, maar om een egaliseerproduct (egaline of anhydriet, gipsgebonden vloer ) of een poederende zandcement dekvloer. Verf hem dan met betonverf. Deze verf is namelijk antislip, slijtvast en goed reinigbaar.


In dit stappenplan lees je hoe je dat doet. Een betonvloer egaliseren is altijd aangeraden voor u aan de slag gaat met betonvloer verven.

Het egaliseren maakt de ondervloer glad en recht. Wie een gietvloer heeft, zal zich niet zo snel zorgen maken. Betonverf komt dan echt mooi uit. Gietvloeren zijn zo dik dat er vanzelf een egaal oppervlak ontstaat. Al jaren klusser, maar voor het eerst op dit forum.


Ik heb het volgende probleem. Na het opknappen van onze schuur, ben ik bezig met de afwerking van. Goedkoop Alternatief Gietvloer - THOMAS GASPERSZ thomas.

Nadat de vloer geëgaliseerd en geschuurd is, is deze klaar om de pvc vloer te leggen. Eventuele oneffenheden in de vloer zie je. Waarom dan niet deze vloer verven met betonverf in de juiste kleur die je wilt en desnoods nog aflakken met een parketlak?


Welk soort verf je nodig hebt, hangt vooral af van de wijze waarop je de vloer gaat belasten. Wil je de betonvloer in de garage gaan schilderen, dan moet je rekening houden met een zware belasting door de autobanden. Tevens spelen oliën en vetten een rol. Er is speciale verf ( garagevloerverf ) in de handel die bestand is . Je vloer opknappen kan ook een reden zijn om met betonverf aan de slag te gaan. Werk de gaten en scheuren weg, rol eroverheen met een kleurtje en de vloer is weer als nieuw.


Bovendien is je vloer nu een stuk makkelijker schoon te houden. De betonverf van Histor is slijtvast, slipvrij en kan gemengd worden in de kleur . Wij hebben de vloer in onze slaapkamer met betonverf behandeld. Hij was al geëgaliseerd toen wij het huis kochten en ik vond het er zo mooi uitzien dat ik geen zin had er iets overheen te leggen. In sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn een betonvloer te egaliseren met egaliseerepoxy, alvorens een vloercoating of een epoxy gietvloer aan te brengen. Na nacht uitharden is de epoxy . Op egaline kan u rechtstreeks schilderen met betonverf.


Ideaal is het om lagen aan te brengen. Hier een voorbeeld van Gamma maar is in elke dhz-zaak te verkrijgen en in diverse kleuren.

Wij willen over de vloerverwarming de egaline vloer transparant coaten. Een soort betonlook , maar. Kan een egaline vloer ook in andere kleuren gemaakt worden? Gemakkelijker is het om de vloer na uitharding te verven met betonverf , ook wel garageverf genoemd. Hou hier dus ook rekening mee!


Vooral houten vloeren kun je veel mooier opknappen dan je zou verwachten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf de vloer verven , zodat je nog van het. Vooral bij renovatieprojecten komt het op efficiënte wijze egaliseren van de vloer om de hoek kijken. Vaak gebruiken wij hiervoor hoogwaardige egaline, een soort vloeicement dat verrijkt is met kunststoffen en goed zelfnivellerend is. Het product egaline is toepasbaar op elke mogelijke ondergrond maar wordt doorgaans . Een voordeel is dat Thomas eigenlijk niet zo nauwkeurig hoeft te werken: een kloddertje verf hier en een kloddertje verf daar zorgt juist voor het mooiste effect.


Er kunnen verschillende redenen zijn om je betonvloer te schilderen: Je oude vloer heeft een nieuwe opfrisbeurt nodig, de betonvloer in je nieuwbouwwoning is nog onafgewerkt en je zoekt ideetjes om er een mooie lookaan te geven, of je trekt in een nieuwe woonst met een betonvloer die je eigenlijk . Dit zal het plaatsen van een nieuwe vloerbekleding vergemakkelijken en zal ook tot een mooier eindresultaat leiden. De vloer krijgt een betonlook en daarom gaat Thomas er een . Deze componenten Epoxy Vloercoating is bij uitstek geschikt voor beton-, zandcement- en anhydrietvloeren in bijvoorbeeld garages, werkplaatsen, magazijnen, showrooms, kelders etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts