maandag 25 april 2016

Fietsgoot trap

Met de fiets een trap overwinnen via een gewone fietsgoot is geen makkelijke oefening. Het vraagt veel kracht bij het stijgen, en het dalen is een hachelijke onderneming. In de praktijk zal een flink deel van de fietsers de helling mijden omdat ze gewoon niet in staat zijn om die veilig te passeren.


Printvriendelijke versie . Detail trap met signalering.

Trap entree Universiteit Eindhoven. Trap met hellingbaan concertgebouw. Op camping Duinhorst in Wassenaar heeft MBS Kelderbouw een afzinkkelder onder het woonhuis van de campingeigenaar gerealiseerd in samenwerking met Architectenbureau Bas Leijen (ontwerp huis, kelder en hellingbaan). De kelder zal worden gebruikt als fietskelder voor de campinggasten. Ieder avond woet ik om mijn fiets binnen te zetten, mijn fiets de trap op sjouwen.


Wie weet of daar een praktisch hulpmiddel voor is, bijv een fietsgoot ? Veel aannames weer onder die foto.

Ik ga ook een aanname doen, maar dan wel één die m. Online vertaalwoordenboek. EN: fietsgoot langs trap. FR: fietsgoot langs trap.


Elke dag als ik naar mijn werk fiets moet ik vier trappen op naar de brug. Dat betekent dus mn fiets via de goot naar boven duwen en hijgend boven komen. Nu duw ik altijd met één hand het stuur en met de andere het zadel. Berichten over trap geschreven door yves. De trap die de ondergrondse fietsstalling aan Gent Sint-Pieters via de vroegere tramtunnel verbindt met de perrons is klaar: 09dec12.


Een fietsgoot kan ook naast de trap. Daar zal per perron zeker wel minstens lift tussen zitten. Stad Antwerpen besliste bij de plaatsing van de Parkbrug om aan de kant van het Eilandje een fietsgoot te installeren op de trap , zodat fietsers zich voortaan ook via de trap van het Eilandje naar het Park Spoor Noord konden verplaatsen. Voordien was er enkel een lift aanwezig voor fietsers. Toegang tot fietsbrug via trap met fietsgoo.


Fietsliften: Euro Fietsenlift.

De fietslift van Euroliften is een ideaal alternatief voor de fietsgoot op de trap. De gemeente heeft de lijst onderzocht en vorige week zijn ze begonnen met het aanbrengen van de stalen fietsgoten. Deze zijn eind deze week allemaal geplaatst! Deze trappen worden (of zijn inmiddels) voorzien van nieuwe fietsgeleiders: de trap vanaf Willemsplein westzijde naar de . Een hellingbaantrap is een trap met een gladde baan aan één of twee kanten. In deze baan kan een fietsgoot opgenomen worden.


In principe is een hellingbaan maatwerk, er zijn geen standaardmallen voor aanwezig. Een alternatief voor het maken van een nieuwe mal is het gebruiken van een standaardmal voor een . De treden worden desgewenst voorzien van een anti-slipprofiel of sparingen voor het inlijmen van tegels. Of het nu gaat om designtrappen, industrietrappen, vlucht- en brandtrappen, het assortiment is veelzijdig in uitvoering, innovatief en veilig in gebruik. Zie verder uitleg bij toegang via trappen , hellingbanen, etc.


Onbeveiligde stallingen: - De stallingvoorzieningen zijn overdekt. De overkapping bevindt zich boven stahoogte (m).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts