donderdag 31 december 2015

Polycarbonaat buigen

Polycarbonaat of Lexan buigen ? Lees nu de deskundige tips van PerlaPlast Kunststofshop en leer hoe u deze kunststof het beste kunt buigen ! Plexiglas buigen is vanwege de thermoplastische eigenschappen van plexiglas mogelijk, maar niet voor iedereen weggelegd. Daarbij moet ook onderscheid worden gemaakt tussen het doorbuigen en het geforceerd buigen van plexiglas. In dit artikel geven we tekst en uitleg over het buigen van plexiglas, . Acrylaat laat zich heel goed warm vervormen.

Het warm buigen met behulp van een buigbank biedt, uiteraard afhankelijk van de grootte van de buigbank, de mogelijkheid om grote platen met meerdere vouwlijnen in één cyclus te bewerken. De plaat wordt daarbij op de bank gelegd en per vouwlijn kan de temperatuur worden ingesteld. Het kunststof materiaal wordt . PyraSied heeft meerdere ovens en stralers staan waarin wij onze kunststoffen, met name acrylaat buigen. Het maximale bereik van onze ovens is meter.


Bron Mijn ervaring met lexan is dat het wel lekker hard en krasvast is, maar ook lastiger te bewerken dan gewoon plexi (PMMA). De temperatuur is vrij kritisch. Lexaan in ronde vormen maken?

Meer resultaten van gathering. Buigen en zetten bij Flexkunststofonline. Onze professionele verwarmingen beschikken over onder- en bovenspiralen voor een gelijkmatige warmteverdeling. Hierop zijn materialen van tot 3. Koud te buigen en te zetten : grote ontwerpvrijhei ter plaatse in gewenste radius te buigen (type Margard niet in gebogen vorm toepassen).


Inbraakwerend en doorbraakvertragend : nagenoeg onbreekbaar. Bij meervoudige plooilijnen worden verschillende plooien samen opgewarmd en gevormd. Wij beschikken over diverse types plooibanken, die zowel dunne als dikke materialen kunnen buigen. Voor grotere buigingen wordt de plaat integraal in een oven opgewarm om vervolgens in een matrijs in vorm gezet te worden.


Lexan is daarbij goed te bewerken, te buigen en koud te zetten. Lexan platen zijn licht van gewicht, koud te buigen , nagenoeg onbreekbaar en inzetbaar waar transparantie en veiligheid de doorslag geven. Nagenoeg onbreekbaar: vandalismebestendig en inbraakwerend.


Zelfdovend : gekwalificeerd in klasse B1- volgens NEN . Om te testen of het geen polycarbonaat is kun je proberen of je een reststrookje kunt breken. Kunststof buigen , ook wel draperen of vormen genoem is een vorm van thermisch (warm) vervormen waarbij het hele materiaal verwarmd wordt. Deze bewerking wordt toegepast voor producten met een enkele buiging.


Een variant hierop is koud buigen of tempervormen, geschikt voor polycarbonaat en PETG.

Deze plaat is uitstekend buiten toe te passen en zal onder invloed van UV-licht niet geel uit gaan slaan. Als de plaat op temperatuur is dan kan deze met behulp van een mal vervormd worden. Lever Kunststoftechniek B.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts