dinsdag 29 december 2015

Lakken of olien

Een parketvloer kan worden afgewerkt met een lak, waardoor deze een slijtvaste toplaag krijgt. Deze toplaag is min of meer ondoordringbaar, maar let op, niet geheel waterdampdicht. Reiniging is erg makkelijk.


Door het gladde oppervlak kan vuil namelijk eenvoudig worden opgelost en verwijderd. Wat is de beste afwerking voor de houten vloer ?

Tegenwoordig zijn er zijde-mat, mat, extreem matte lak varianten die zelfs een geoliede uitstraling evenaren. Wij zagen er een beetje tegenop om de vloer te laten schuren. Woonkamer leegmaken en dan dagen niet in je huis kunnen.


Echter het omgekeerde was waar! Martin en collega, hebben onze vloer geschuurd en gelakt. Door het toepassen van een speciale parketlak konden we de volgende dag de . Een olieafwerking bestaat uit kleur en afwerking in één.


De specialisten van NijboerVloer helpen u de juiste keuze maken.

Vroeger werden alle meubels en houten vloeren afgewerkt met lak. Lak gaf een bescherming tegen vocht en vuil en hield het hout mooi. Een groot nadeel van lak is dat het zelf (mooi) aanbrengen zeer moeilijk is.


Ook is een laklaag zeer krasgevoelig en slijt het. Hierdoor is het na een aantal jaren noodzakelijk om het. Wij zijn een gezin met jonge kinderen, en staan op het punt van verhuizen. Parketvloer in de wax, olie of lak ? Lees over zowel positieve als negatieve eigenschappen en wanneer kies je voor welk afwerk product. Houten vloeren zijn het beste beschermd tegen vloeistoffen en vet met een lak afwerking.


Lak is in glans, mat glans, mat en ultra mat verkrijgbaar. Ultra mat raden wij af, omdat . Van je houten tuinmeubels wil je graag zo lang mogelijk genieten. Door ze te beitsen, lakken of oliën zorg je dat ze langer meegaan en er als nieuw uitzien.


Olie is een behandelingsproduct dat diep in hout dringt en tegelijk voedt, beschermt en het hout een mooie uitstraling geeft. Wij gebruiken lakken van het merk Tover. De olie die wij gebruiken zijn o. Kom gerust langs in onze showroom om te bespreken welke olie of lak het meest geschikt is voor uw vloer.

Dan kunnen we tevens de mogelijkheden bespreken om dit eventueel voor u aan te . Hoi hoi, Na een tijdrovende klus om zeker verschillende verflagen van onze ( plafond) balken te verwijderen, staan we nu voor de keuze olien of lakken. Na het schuren van uw vloer kunt u kiezen voor lakken of oliën. Als u kiest voor parketlak kiest u voor gemak. Een lak vloer vraagt weinig onderhoud en is daardoor erg onderhoudsvriendelijk.


Laat een vakman uw Vloer weer als nieuw maken en plaats gratis uw klus op Kwaliteitsvakman. Zowel de olie als de lak is goed voor uw vloer, beide lagen beschermen de vloer tegen vuil en vocht. Wanneer u kiest voor lak heeft u de eerste paar jaar geen werk aan de vloer, maar naar een aantal jaar worden krassen zichtbaar en zult u de vloer moeten schuren om de lak te verwijderen. Bij olie zijn krassen sneller in. Je houten vloer goed onderhouden en afwerken bepaalt het karakter van de vloer.


Wij bevelen de lak aan van RigoStep zoals de Skylt lak. De vloer behoudt ook zijn licht blanke eiken kleur. Deze lak gebruiken wij ook veel voor onze eiken tafels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts