dinsdag 17 maart 2015

Luchtventilatie huis

Voorwaarde is wel dat het ventilatiesysteem goed is aangelegd en je regelmatig onderhoud pleegt. Ontdek of deze vorm van mechanische ventilatie in jouw woning mogelijk is en wat je kunt doen om dit mechanische ventilatiesysteem te. Waarom ventileren in huis ? Om comfortabel en gezond te leven heeft een mens m³ verse lucht per uur nodig.


Als je woning onvoldoende verse lucht aanlevert zal je dus steeds opnieuw dezelfde vuile lucht inademen. Bij oude woningen is dit vaak geen probleem omdat de lucht langs gaten en kieren .

Binnenlucht is vaak ongezonder dan buitenlucht. Een vochtig binnenklimaat kan leiden tot gezondheidsproblemen. Feenstra geeft u graag advies. Een goede ventilatie zorgt niet alleen voor energiebesparing, maar komt ook je gezondheid ten goede. Met het juiste ventilatiesysteem voorkom je niet alleen geurhinder, maar ook vochtproblemen en schimmels in huis.


Vroeger werd er weinig aandacht geschonken aan een goede ventilatie , maar . Gezonde, verse lucht in huis ? Ventilatie in bestaande woning. Zonder ventilatiesysteem kan dat bijvoorbeeld door een raam op een kier te zetten.

In de winter zal u dan echter meer warmte verliezen en een hogere energiefactuur hebben… Een oplossing is dan om een ventilatiesysteem te plaatsen in uw woning en op die . Woonhuisventilatoren SP en Stork ITHO. Goede ventilatie in huis zorgt ervoor dat je je prettiger voelt in huis en dat je minder snel ziek wordt. Het verbouwen van een huis heeft soms een onbedoeld gevolg, namelijk dat het huis minder goed geïsoleerd wordt. De kans op vochtproblemen en schimmel is daardoor groter. Bij nieuwbouwwoningen en grotere verbouwingen is een ventilatiesysteem verplicht.


Om toch frisse lucht binnen te krijgen, is mechanische ventilatie ontwikkeld. Verse buitenlucht stroomt in dat geval de woning . Bij mechanische ventilatie wordt vervuilde lucht door afzuigpunten uit de woning gezogen. De frisse lucht komt door ramen en roosters weer de woning binnen. Bij gebrek aan ventilatie krijgt u vocht in huis , met alle gevolgen van dien.


Hier leest u over ventilatie en het voorkomen van vocht in uw woning. We kunnen niet zonder een goed binnenklimaat. Zeker niet met onze hedendaagse comfortwensen en levensstijl. We leven in multifunctionele ruimtes door het gehele huis. Dat vraagt om een slimme, optimale ventilatie.


Waar, wanneer en hoeveel u maar wilt. Om u van het gewenste comfort te voorzien, maar vooral ook .

Door middel van een AUTO RFT-zender regelt u eenvoudig de ventilatie. De draadloze regelaar zorgt voor nog meer gebruikscomfort en maakt een eenvoudige bediening door het gehele huis mogelijk. Met de toevoegingen van intelligente sensoren, zoals een CO2-sensor of een bewegingssensor wordt het ventileren . Constante ventilatie in woon-, leef- of werkruimte is erg belangrijk. Schadelijke stoffen krijgen door goede ventilatie geen kans om zich op te hopen. Dus door ventilatie in huis voorkomt u eventuele gezondheidsproblemen.


Ieder huis is echter uniek en voor elke situatie zijn er andere ventilatiesystemen. Natuurlijke ventilatie heeft voor- en nadelen. Een groot voordeel is dat de menging tussen aangevoerde en afgewerkte lucht bijna altijd goed is. Ook kan men in geval van calamiteiten luchtverontreiniging buiten het huis houden. Nadeel van het systeem is de beperkte controle die men heeft over de aan- en afvoer van lucht . De aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van vuile, vochtige binnenlucht in huis is noodzakelijk voor onze gezondheid.


Omdat onze woningen steeds beter zijn geïsoleer is er bijna geen spontane ventilatie meer mogelijk door bijvoorbeeld spleten en kieren. Hierdoor is het belangrijk dat je zelf voldoende ventileert . Een gezonde woning, extra belangrijk voor mensen met COP astma of andere luchtwegklachten. Goed kunnen ventileren, zonder tocht of geluidshinder. Zorg dat je centrale ventilatie altijd aan staat. Maak de ventilatie punten regelmatig goed schoon.


Schroef de deksel los en maak de rand en deksel schoon met een natte doek en schoonmaakmiddel. Controleer 1x per jaar of je ventilatie nog goed werkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts