maandag 16 maart 2015

Eiken vloer lakken of olien

Er zijn vier hoofdgroepen te onderscheiden in het afwerken van eiken parket en houten vloeren. Tegenwoordig zijn er zijde-mat, mat, extreem matte lak varianten die zelfs een geoliede uitstraling evenaren. Nu willen wij dus in ons nieuwe huis kiezen voor een parketvloer ,wij hebben ons oog laten vallen op een rustiek eiken parket, brede planken, v-groef en zo mat mogelijk.


Nu raadt de parketlegger aan om de vloer te laten behandelen met wax , ivm met kleine kinderen, geknoei en eventueel rondvliegend . Een parketvloer kan worden afgewerkt met een lak , waardoor deze een slijtvaste toplaag krijgt.

Deze toplaag is min of meer ondoordringbaar, maar let op, niet geheel waterdampdicht. Reiniging is erg makkelijk. Door het gladde oppervlak kan vuil namelijk eenvoudig worden opgelost en verwijderd.


Je vloer krijgt sterke lagen beschermende parketlak , zodat de slijtweerstand maximaal is, en waarmee een lange levensduur gegarandeerd wordt. Vrienden van ons lieten hun vloer in de white wash olie zetten en binnen een halfjaar was er al slijtage te zien”. De oplossing is heel simpel, de olie laag afwerken met lak en het onderhoudsprobleem is opgelost en de levensduur wordt aanzienlijk verlengt. Eiken white wash gelakt . Wat is de beste afwerking voor de houten vloer ?

De vloer behoudt ook zijn licht blanke eiken kleur. Skylt lak is Ultra mat en is onzichtbaar op het eiken hout. Deze lak gebruiken wij ook veel voor onze eiken tafels.


Houten vloeren lakken of olieen Skylt prachtige hout look blanke lak. We willen onze eiken vloer (laten) schuren en daarna lakken. Omdat wij honden hebben, ziet de vloer er eigenlijk niet meer uit.


Via het internet kwam ik op Skylt van Rigostep uit. Ook bij een vloerspecialist geweest die raadde dit juist af en adviseerde componenten olie aan. De lak of olie moet goed . Meer resultaten van forum. Zowel de olie als de lak is goed voor uw vloer , beide lagen beschermen de vloer tegen vuil en vocht.


Wanneer u kiest voor lak heeft u de eerste paar jaar geen werk aan de vloer , maar naar een aantal jaar worden krassen zichtbaar en zult u de vloer moeten schuren om de lak. Nu hebben we de vloer in de olie en die onderhouden we zodra er kale plekken in komen. Ik heb een eikenhouten vloer die geolied is met witte olie , die is mooi mat en licht. Je houten vloer goed onderhouden en afwerken bepaalt het karakter van de vloer.


Welke afwerking het beste is voor uw houten vloer , hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en van uw leefomstandigheden. De intensiviteit waarmee u uw vloer gebruikt en de aanwezigheid van kinderen of huisdieren kunnen ervoor .

Hij is white wash op eik , dus absoluut niet donker. Het nadeel van lakken vind ik dat als het beschadigt is (een stoel die zijn plakker niet meer heeft, een hond die te hard krabt, een kind dat met een blokkendoos schuift) je de hele vloer op nieuw moet schuren en lakken. Met olie kun je plaatselijk bij werken. Welk onderhoud vraagt mijn houten vloer ? Olie of lak op houten vloer ? Keuze zal afhangen van de situatie in uw woning.


In ons toekomstige huis ligt een massief eiken parketvloer. Die vloer laten we liggen en we willen de vloer op laten schuren en dan laten lakken of oliƫn. Hebben jullie daar evaring mee? En hoe is het onderhoud van een geoliede vloer ? Waarschijnlijk de meest populaire afwerking voor parket in de werel hoewel we in Nederland toch graag een olievloer hebben.


Origineel wordt een eiken vloer. Een gelakte vloer is duurzaam,. Dat is niet goed omdat een olie het parket moet beschermen in het hout, in tegenstelling tot parketlak waarbij de houten vloer op het hout beschermd wordt. Het aankleuren van houten vloeren is ideaal bij eiken , en laat dit nu eens de meest gelegde houtsoort zijn in Nederland. De Floortec specialist bij . Een vloer is een gebruiksvoorwerp, en kan nooit geheel vrij blijven van lichte krasjes en beschadigingen.


Leef erop en geniet van uw vloer. Door hem te gebruiken wordt een houten vloer met de jaren eigenlijk alleen maar mooier. De keuze voor een gelakte vloer , of een vloer die is afgewerkt met hardwaxolie is .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts