dinsdag 25 november 2014

Ondergrond vloerverwarming

Ik ben mijn huis aan het renoveren. We willen in de keuken vloerverwarming aanleggen met daar bovenop tegels in cement. Nu zijn de meningen over de opbouw van de vloer sterk verdeeld.


De ondergrond van ons huis is vaste zandgrond. Volgens sommige moet onder het isolatiemateriaal beton gestort worden.

Vereisten ondervloer en ondergrond voordat u de elektrische vloerverwarming kunt plaatsen. Taak van de ondervloer is isoleren, ondergrond moet schoon zijn. Met een warmte-isolerende ondervloer houd je de warmte in een ruimte langer vast. De meest geschikte ondervloer is Goldline. Heeft jouw woning bijvoorbeeld een houten ondervloer (balken), maar wil je wel vloerverwarming ? Dan is de Variokomp lage opbouw vloerverwarming van het merk Variotherm iets voor je.


Dit is de dunste (20mm) droogbouw vloerverwarming die je bovenop de bestaande vloer legt. Al in de Romeinse tijd werd vloerverwarming toegepast door warme lucht afkomstig van een houtvuur door een holle ruimte onder de vloer te laten stromen.

De mogelijkheid bestaat om te koelen met behulp van een koelmachine of warmtepomp, of met water uit de diepere ondergrond ( bijvoorbeeld aquifers). Welke vloerisolatie voor vloerverwarming is beter? Styrofoam Floormate platen of gespoten PUR schuim?


Heb al verhalen gehoord over verzakking bij beide toepassingen. Deze uitzetvoegen moeten altijd gerespecteerd worden, anders bestaat het risico dat voegen en tegels gaan barsten of loskomen. Verder speelt de kwaliteit van de ondergrond en de manier waarop de tegels verlijmd zijn mee.


Vloerverwarming met grote grijze tegels - . Dit is één van de vervelendste vloerverwarming nadelen. Voor de meeste vloerverwarmingssystemen moeten de leidingen in de ondergrond van de tegels worden gelegd. Daardoor komt er vaak heel wat extra werk bij kijken wanneer men geen nieuwbouw aan het bouwen is. Er bestaat eveneens een minder verregaande . Leg de zwaluwstaartplaten aan op de ondergrond en leg de vloerverwarmingsbuizen haaks op de gleuven. Door middel van slagclips, kunt u de vloerverwarming leidingen vast maken aan de zwaluwstaartplaten.


Voordat de cementafwerklaag wordt gestort, eerste de vloerverwarmingsbuizen doorspoelen en testen of het . Thermosound TÜV 10dB 3mm € 40m2. GRATIS verzending vanaf € 7-.

Let op, Nog rollen op voorraad! Gekarteld mm polystyreenlaag met hoog isolerende werking. Heatblok ondervloer mm. Indien u een koude ondergrond wilt isoleren. Tevens prima toepasbaar onder infrarood vloerverwarming die op de ondervloer wordt geplaast, om warmteverlies naar onder tegen te gaan.


Voorzien van dampremende folie. Ik ga een cv- vloerverwarming op gaasnetten maken in de badkamer. Op verzoek is de badkamer casco opgeleverd. Het is een nieuwbouwhuis. In de overige vertrekken.


Echter dient de vloer wel volledig te worden verlijmd. Door het regelmatig opwarmen en weer afkoelen van de ondergrond , gaat het vinyl uitzetten en krimpen waardoor er bobbels kunnen ontstaan. Laat u daarom vooraf goed .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts