donderdag 20 november 2014

Halfslag trap berekenen

Op de afbeelding is deze linksom getekend maar. Geef hier de maten van uw trap sparing van de plaats waar de trap moet komen en u krijg gelijk de trap maten te zien. Dit betekend dat de trap 1graden draait om een centrale. Berekening van de trap met draaiende treden van 90°. Een halfslagtrap is een trap waar bij de twee kwarten recht boven op elkaar komen.


Dit geeft de mogelijkheid voor een ruimtebesparende trap.

De trapsparing maten kunt u hier in vullen en dan geeft de website antwoord met eventuele passende trappen. Tweekwarten trap open of dicht linksom of rechtsom rechte steektrap rechte steek trap. Halfslag trap open of dicht linksom of rechtsom trappen met tweekwarten. Steek trap open of dicht links of rechts halfslag trappen met uitloop boven.


Zelf je trap uittekenen: het is een behoorlijke uitdaging die wat rekenwerk vereist. Ontdek hier hoe je de afmetingen eenvoudig kan berekenen ! Het betreft dus een trap die 2x een kwart draai maakt om boven te komen. De halfslag trap is een veel voorkomend model.

Bij een halfslag trap volgens het oude bouwbesluit hoeft er dan geen hekwerk op de boom van de . Trapgatmaatvoering: Het is belangrijk dat uw trap voldoet aan de eisen die gesteld worden in het bouwbesluit. Daarnaast bepaalt de afmeting van uw trapgat de vorm en maatvoering van uw . Als ik teken op schaal dan zie ik dat ik 2. Dit blijft echter te vaag voor me. Wie kan me helpen met het EXACT te berekenen ? De verhouding tussen op- en aantrede moet goed zijn, anders is de trap moeilijk beloopbaar. Als bijvoorbeeld de optrede 1mm (× 1= 3mm) bedraagt, ligt de grootte van de aantrede tussen 2tot 2mm (5à 6- 3= 2- 2mm). De aantrede moet ook voldoende lang zijn, anders kunnen de voeten . Vergeleken met andere aanbieders levert houtentrappen.


Ons streven is dan ook de prijs voor iedereen zo laag mogelijk te houden. Hier ziet u slechts enkele voorbeelden van de houtsoorten die wij in het assortiment hebben. De prijzen zijn vanaf € 47- exclusief BTW. Een trap zonder stootborden heet een open trap. De horizontale afstand tussen opeenvolgende traptreden heet de aantrede.


De verticale afstand tussen opeenvolgende traptreden heet de optrede. Uiteraard zijn ook andere (L-vormige) trapgaten mogelijk. De leden van de sectie Trappen kunnen u daarover nader informeren.

Houten vaste zolder trappen op maat gemaakt. Dit houdt in de trap , de trap plaatsen en het trapgat maken (alleen in houten vloeren). U kunt hier kijken hoe u een trap in elkaar kunt zetten.


Voor meer info kijkt u op doehetzelf- trappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts