vrijdag 18 augustus 2017

Grond isolatie

Niet toegankelijke kruipruimte isoleren: grond isolatie. Het kan dan gaan om isolatiechips of isolatieschelpen van polystyreen (piepschuim) maar ook . Vloerisolatie zorgt voor heel wat comfort en een mooie energiebesparing. De temperatuur van een niet geïsoleerde vloer schommelt rond de 11°C.

Door deze te isoleren krik je de gemiddelde temperatuur op naar 20°C.

Info over de verschillende soorten vloerisolatie, hun opbouw en belangrijke weetjes vind . Isolatieplaten voor het isoleren van vloeren. Bij de plaatsing van isolatieplaten op volle grond maakt men vaak gebruik van polyurethaan, polystyreen of minerale wol. Het betreft hier thermische vloerisolatiematerialen die onder de draagvloer worden geplaatst. Deze platen moeten dicht aaneensluiten, dit zal helpen om .

Je vloer isoleren : waar loopt het typisch mis en waar let je beter extra voor op? Onder grondvloer of de vloer op begane grond verstaan we de onderste vloer van de woning.

Dit kan het gelijkvloers zijn indien de woning geen kelder heeft. Ik ga deze week starten met het verwijderen van oude tegels die op zand en volle grond liggen. Dan zou ik de vloer willen isoleren maar heb beetje advies nodig.


Moet ik de isolatieplaten op beton leggen of mag dit ook op de volle grond met daar tussen grond en isolatie een platiek folie? De kosten van vloerisolatie is afhankelijk van het te isoleren oppervlak, soort vloer, isolatiemateriaal en het isolatiebedrijf. Gemiddeld liggen de kosten rond de € per m², dit is inclusief btw.


Maar misschien nog belangrijker: hoe snel verdient u de investering weer terug? Bij een gemiddeld rijtjeshuis verdient u het. Bovendien valt dit ook zelf te doen. Dat is veel lastiger als je de hele vloer vervangt door een nieuwe geïsoleerde versie, of als je een nieuwe . Het is een optie als isolatie van de onderkant van de vloer bij jou niet mogelijk is.


Milieu Centraal maakt een vergelijking. Vloer- of bodemisolatie heeft veel voordelen: je huis is comfortabeler en je verbruikt minder energie.

Met vloerisolatieplaten kan je heel wat besparen op je energiefactuur. Ontdek hier de mogelijke materialen en kostprijs van isolatieplaten voor de vloer. In eerste instantie zal het platte dak ( 98m²) onder handen genomen worden, vervolgens zullen we ook de buitenmuren met spouw na isoleren.

De beglazing is reeds dubbele beglazing, . Ook bij vochtige kruipruimten is EPS uitermate geschikt en effectief. Met EPS platen is vloerisolatie door iedereen te realiseren. Een alternatief voor vloerisolatie is het isoleren. Terugverdientijden van vier jaar zijn geen uitzondering.


Jouw vloer isoleren met een expert? Vraag snel een offerte aan! Het isoleren van de onderkant van de begane grond helpt u energie besparen. Wat zijn de mogelijkheden? En hoe pak je de klus aan?


De weglekkende warmte gaat in eerste instantie in de grond recht onder uw huis zitten, maar vloeit daarna horizontaal uit. Bij huizen zonder kruipruimte is het onvermijdelijk dat een deel van uw energierekening gaat zitten in opwarming van de grond. Een niet geïsoleerde kille vloer geeft, zeker voor wie binnenshuis graag op sokken of blote voeten rondloopt, een erg onbehaaglijk gevoel.


Een vloer op volle grond is op het vlak van isolatie een heel ander paar mouwen dan een vloer boven een kruipruimte of kelder. Het (oneindig) dikke pakket zand onder de vloerplaat werkt namelijk ook mee als isolator van de vloer. Ik wil de houten vloer van mijn woning laten na isoleren.


Het ene bedrijf adviseert Iso booster, een soort noppen folie deken waarmee de vloer geïsoleerd kan worden. Dit vanwege de vocht doorlatendhei waardoor houtrot op lange termijn voorkomen wordt. Bij vloeren op de volle grond moeten waterkerende membranen geplaatst worden onder en op het isolatiemateriaal om de migratie van vocht af te remmen en het risico op rechtstreekse bevochtiging te beperken (zie afbeeldingen en 2). Dit principe dient eveneens gerespecteerd te worden wanneer de isolatie.


Men kan onder of boven de draagvloer isoleren. Ik heb specialisten over de vloer gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts