donderdag 24 augustus 2017

Groene stenen schoonmaken

Een veel gehoorde ergernis is groene aanslag op terrastegels of groen mos tussen de klinkers van de stoep of oprit. Bijvoorbeeld de emmer met allesreiniger die je hebt gebruikt bij het schoonmaken. Heeft iemand ook een idee om zwaarte aanslag op natuurstenen tegels (poreus) te verwijderen?


Je moet je tegels schoonmaken om je sierbestrating mooi te houden. Tegels schoonmaken en groene aanslag verwijderen is zo gedaan.

Nu heb ik de groene aanslag eraf (met schoonmaak azijn en daarna geschrobd met soda) maar nu zijn de stenen glad en gevaarlijk om over heen te lopen. Groene aanslag op tegels in de tuin of op het terras? Wij leggen je uit wat je kunt doen om dit probleem definitief op te lossen! Wat moet je doen wanneer er sprake is van groene aanslag of mosvorming op tegels?


Daarmee verwijder je moeiteloos de groene aanslag. Verder moet je oppassen met poreuze stenen. Als je met teveel druk spuit dan kunnen de poriën open gaan en ben je . Houten tuintegels, beton, natuursteen of klinkertjes zijn allemaal gevoelig voor dat enige groen dat je liever niet in de tuin wilt.

Tuinmeubelen krijgen helaas vaak ook een. Maar voor de meeste meubelen is een . Het schoonmaken van uw tuintegels kunt u ook met groene zeep doen. Los dit op in een emmer heet water en verdeel het met een harde bezem over uw tegels. Laat het even inwerken en spoel het weg met water.


Deze methode werkt het beste voor betontegels en natuursteen. Het is niet aan te raden om . De meeste groene aanslagverwijderaars zijn ook niet plantvriendelijk, probeer dan ook bij het spoelen de uitloop in de tuin of zeker in de vijver absoluut te vermijden. ONDERHOUD NATUURSTEEN BUITENTEGELS (Terras- Oprit ). Het verwijderen van de groene aanslag kan op de volgende manier: Neem een mengsel van 3gram soda op liter water. Los de soda eerst op in een liter kokend water en de overige liter moet je met koud water aanvullen. Pas wel op dat het geen aluminium aanraakt.


Verschillende materialen waaruit de meeste tuinpaden, terrassen of opritten zijn gemaakt zoals tegels, hout, natuursteen , zijn plaatsen waarop groene aanslag snel opduikt. Regelmatig schoonmaken met een harde borstel zorgt er ook voor dat de kleine algjes zich minder snel kunnen verder zetten. Het kan zich ook prima hechten aan gladdere materialen als glas, metaal en marmer.


Iedereen lijkt zowat z'n eigen methode te hebben om komaf te maken met de groene smurrie op het terras. Ook hout is niet veilig: .

Sommigen gebruiken bleekwater, anderen zweren bij water en azijn, waspoeder of een mengeling van soda. Nog anderen kiezen voor kant en klare producten uit de supermarkt. Verwijder groene aanslag van tegels en bestrating. In het voorjaar grijpen veel mensen naar de hogedrukspuit om de bestrating weer schoon te krijgen. Je kan je afvragen of dat de beste oplossing is.


Grosso modo zijn er twee nadelen. Ten eerste spuit je de voegen uit je terras, waardoor je stenen minder . Van tijd tot tijd moet je groene aanslag verwijderen op je terras. Edelstenen reinigen en opladen: edelstenen hebben een positieve werking door hun energie af te geven. Deze energie moet regelmatig weer aangevuld worden voor een optimale werking.


Schroef de werkdruk dan flink terug. De straal uit een hogedrukreiniger kan sterk genoeg zijn om door hout te snijden. Opletten dus met uw tuinhout! Voordeel van deze methode is dat het erg snel gaat en u alleen maar . Zo verwijder je snel en effectief groene aanslag van je terras of balkon! Handige huis-, tuin- en keukentips voor als je groene aanslag verwijderen wilt.


Heb jij een terras waar allemaal vieze vlekken en groene aanslag op zitten? Denk bijvoorbeeld aan het ophogen van weggezakte stenen , laat je terras schuin aflopen of leg een drainagesysteem aan. Tips hoe je met een hogedrukreiniger, schoonmaakazijn, biotex, groene zeep of zand groene aanslag en vuil verwijdert. Mijn terras schoonmaken met een hogedrukreiniger, is dat gevaarlijk voor mijn blauwe steen ? Omdat daar in de wintermaanden steevast een groene of zwarte aanslag op kwam, reinigde ik mijn terras elke lente met de hogedrukreiniger.


Bij Carrières du Hainaut. Maar nu we een terras in blauwe steen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts