dinsdag 27 januari 2015

Stucen droogtijd

Het drogen van stucwerk is belangrijk. Wees geduldig om het beste resultaat te krijgen. Wat kan je wel en wat absoluut niet doen aan de droogtijd ? Behalve informatie over stucwerk drogen kunt u bij ons ook terecht voor meer informatie over onder andere stucen , verschillende soorten stucwerk en het stucen van een bepaalde . Nadat stucwerk is aangebracht zal er een droogtijd overheen gaan.


Afhankelijk van de materiaalkeuze zit er een bepaald percentage vocht in het stucwerk, dit kan tot wel vocht zijn.

Al dit vocht moet verdampen voor een mooi eindresultaat. Bij het stucen van een gipsgebonden mortel gaat het drogings- proces aardig snel in tegenstelling tot een cementgebonden mortel. Cement zal altijd een langere droogtijd hebben dan gips. Dit komt doordat cement beter vocht vast kan houden en veel slechter vocht kan verdampen.


Tijdens het stucen wordt er veel water gebruikt, de specie die wij gebruiken bevat ongeveer water. En dat is ook een van de redenen dat niet iedere vakman met leem wil stucen : het kost soms teveel tijd. De duur van het drogen is afhankelijk van temperatuur, ventilatie en zuiging van de ondergrond. Stuc je over kale baksteen of over basisleem, dan .

Stucen is een precies karwei, dat zorgvuldig uitgevoerd moet worden. Het is fysiek vrij zwaar, vraagt een scherp oog en veel aandacht voor detail. Hoewel het soms niet zo . Het is erg belangrijk om stucwerk goed te laten drogen.


Hiermee voorkom je scheuren en loskomend pleister. Lees informatie en tips op Stukadoors. In dit artikel besteden we wat aandacht aan de doogtijd van stucwerk. As dinsdag ga ik eindelijk strakke muren krijgen.


Aangezien ik overal alles tot op de baksteen heb weggebikt is hij er wel ff mee bezig. Iemand zei een maand maar dat lijkt me wel erg lang. Maakt het nog uit of het gaat om stucwerk ter afwerking of meer grover stucwerk? Het schijnt trouwens wel dat de luchtvochtigheid heel belangrijk is en dat die in de winter beter is dan in de zomer. Stucwerk stappen - Hoe afwerken en hoe.


De lucht is nu heel droog dus dat is wel weer een voordeel. In de zomer stucen is dus niet per definitie beter (sneller droog) dan in de winter. Tzag er iig wel lekker strak uit :).


Wat is de droogtijd van pleisterwerk? Hoelang moet je wachten om te schilderen ?

De theorie is zeer eenvoudig: je kan pleisterwerk afwerken als je nog een gehalte aan restvocht hebt van kleiner of gelijk aan. Wanneer is het droog genoeg? Als je de factor tijd hierin wil berekenen, . Morgen komt de stukadoor onze badkamer stuccen. Ik weet dat het stucwerk van binnenuit droogt en dat als de muren worden geverft het stucwerk volledig droog moet zijn, omdat anders . Een bouwdroger is ondersteunend aan het droogproces , maar verwacht daar nu ook niet alle heil van. Een gewone bouwdroger werkt best met een hoge relatieve luchtvochtigheid in combinatie met hoge temperatuur: zo hangt er veel vocht in de lucht en kan de droger het vocht optimaal uit de lucht halen.


Het glad stucen van een muur kan met een dikke of dunne laag gips. Als u uw muren of plafonds laat voorzien van strak stucwerk dan zal na de droogtijd van de nieuw aangebrachte stuclaag nog een eindafwerking moeten plaatsvinden zoals tegelen, behangen of schilderen. Het grote voordeel van het stucen met cementgebonden pleister is de korte droogtijd.


In de regel kan na een droogtijd van twee dagen het tegelwerk aangebracht worden. Indien de wanden met gipspleister gestuct worden, bedraagt de droogtijd (afhankelijk van de omstandigheden) al snel twee tot wel vier weken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts