vrijdag 16 januari 2015

Profiel em

Veel universiteiten of studierichtingen stellen echter geen eisen aan het gekozen profiel , waarschijnlijk omdat men zo veel mogelijk studenten wil hebben. Verwacht mag echter worden dat de keuze van dit profiel nuttig is voor studierichtingen als economie, recht, sociologie, psychologie, bedrijfskunde en informatica. In het onderstaande schema staan de vakken waaruit een leerling kan kiezen. De leerling moet in dit profiel één profielkeuzevak kiezen.


De school hoeft niet al deze vakken aan te bieden, maar minimaal één.

Het EM profiel, mogelijk in combinatie met extra vakken, sluit namelijk goed aan bij de verschillende studies van de Rijksuniversiteit Groningen. In onderstaande tabel vind je bij welke opleidingen je . Waar over het algemeen bij CM meer nadruk ligt op cultuur en talen is hier meer aandacht voor economische vakken. Economie en Maatschappij. Mijn profiel : wat kan ik ermee? Maar wat kun je ermee na je middelbare school?


Profielen : wat zijn de verschillen?

Met welke verplichte vakken krijg je te maken en wat zijn de verschillen? Je kunt ook gelijk doorklikken naar de gratis profielkeuzetest. Hier vind je de opleidingen die door Inholland worden aangeboden en die aansluiten op dit profiel. Achter iedere opleiding staan de eventuele aanvullende eisen vermeld. Een -betekent geen aanvullende eisen.


Dit profiel is gericht op vakgebieden als commercie, economie, administratie, informatie en accountancy. Als je belangstelling hebt voor een van deze onderwerpen is profiel EM wellicht iets voor jou. Daarnaast ben je behoorlijk goed in rekenen, ben je ondernemend en hou . Simpelweg omdat je het ervoor nodig hebt, net zoals dokter willen worden zonder dat je biologie gehad hebt. Ik wil EM met CM combineren, maar hoe doe ik dat? Ik zit op 3vwo en moet een profiel kiezen, ik weet dat ze gecombineerd kunnen worden , maar hoe?


Spring naar Keuze examenvak EM - Dit extra keuze-onderdeel biedt de leerling de mogelijkheid om het profiel te verbreden. Met andere woorden hiermee kan de aansluiting naar een vervolgopleiding nog weer verbeterd worden. Hoi, Vandsaag naar de open dag van school geweest, beetje info gehaald. Iemand die zo´n pakket heeft en kan zeggen of di erg moeilijk is? Bij vervolgopleidingen kun je denken aan: Een talenstudie, geschiedenis, een sociale studie, kunstacademie.


Meer resultaten van forum.

In de bovenbouw van havo en vwo, dus in de klassen 4- en 5-havo en 4-. Dat heeft twee belangrijke gevolgen: 1) Je moet een profiel kiezen, een aantal bij elkaar behorende vakken. De overheid heeft hiervoor strakke richtlijnen gegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts