donderdag 22 januari 2015

Nen 3569

De norm geldt als het glas bereikbaar is voor personen: een ruit is bereikbaar voor personen als personen binnen een afstand kleiner of gelijk . Benelux heeft naar aanleiding van de gewijzigde norm een helder technisch bulletin . Nederlandse titel, Vlakglas voor gebouwen - Risicobeperking van lichamelijk letsel door brekend en vallend glas - Eisen. Engelse titel, Glass in building - Limiting the risk of physical injury by breaking and falling glass - Requirements. De Eurocode “Grondslagen” omschrijft in paragraaf 2.

Hierin is omschreven aan welke betrouwbaarheidsniveaus bij constructies moet worden voldaan. Bij de keuze van deze niveaus moet volgens deze Eurocode ook rekening worden gehouden met de mogelijke gevolgen van. Ik heb de volgende vraag over het toepassen van veiligheidsglas. Geldt dit alleen voor gevelelementen op de verdieping of ook voor gevelelementen op de begane grond. Dit betekent dat in veel situaties zwaar- dere glassamenstellingen dienen te.


Voor diverse materialen, zoals beton, staal en hout, zijn er materiaalgebonden Eurocodes. Met het van kracht worden .

Constructies met beglazing. Bij bijvoorbeeld isolerend dubbelglas kan gelden dat voor beide zijden veiligheidsglas noodzakelijk is. Al het glas dat bereikbaar is voor personen dient met veiligheidsglas te worden uitgevoerd.


De exacte norm vindt u hier. Maar daarnaast is het voor u als consument belangrijk de vraag te stellen: waar kan in mijn huis letsel ontstaan als glas breekt? Denk daarbij niet alleen aan . In samenwerking met de Sectorvereniging Glaszetbedrijven (SVG) van FOSAG, de Vereniging van Metalen Ramen en . Deze “prestatie norm” is verplicht gesteld in het bouwbesluit, maar de invulling kan door partijen worden ingevuld. Veelal maakt men gebruik van de NEN . De vraag kan ook breder worden gestel moeten leveranciers, aannemers, onderaannemers dubbele beglazing leveren volgens de NEN . NEN 3(Beveiligingsbeglazing) omschrijft de beproeving en classificatie van de . Deze avond zijn wij te gast bij DO Bouwglas, een professionele partner in hoogwaardige bouwproducten van glas, kunststof en aluminium. Deze norm houdt onder andere in dat er veiligheidsbeglazing . Vrijwel al hun producten dragen het SKG-, KOMO-, CE-, en Politiekeurmerk Veilig Wonen.


Dit kan bijvoorbeeld spelen bij een dwingend advies van de brandweer of de gggd. Het zegt dus niets over het glas zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts