vrijdag 30 januari 2015

Enkel glas isoleren

Het is mogelijk om enkel glas te isoleren. Er zijn een aantal opties die simpel en goedkoop zijn en de isolatie van enkel glas verbeteren. Enkel glas isoleren met dubbel glas is het beste. Maar er zijn ook alternatieven die simpeler en soms bijna gratis zijn om je enkel glas te isoleren!


Met isolerende raamfolie kun je de isolatiewaarde van enkel glas en dubbel glas verbeteren.

Van enkel glas maak je als het ware dubbel glas, en dubbel glas krik je op tot HR-glas. Zo houd je de warmte beter in huis en verbruik je minder gas. De folie wordt aan de binnenkant op het glas geplakt of je spant het op het . Wij zitten in een huurhuis waarvan onze slaapkamer enkel glas heeft. Een deel van de woning is een aantal jaar geleden gerenoveerd maar de vorige huurbazen wilden om wat voor reden niet meer betalen dus hebben ze ervoor gekomen om geen dubbel glas te nemen in de slaapkamer.


Een veel gekozen manier van isolatie is de toepassing van dubbel glas. Het voordeel spreekt daarmee voor . Wij hebben op onze slaapkamers nog enkel glas en door de tuimelramen kan er geen voorzet voor geplaatst worden als je het raam nog een beetje open wilt hebben voor het luchten.

Toegevoegd na minuten: De rest van het huis, en het begin van de nacht . Ik heb alle ramen in mijn woning dubbelglas behalve naast de voordeur. Hier komt in de winter erg veel koude door Vroeger bestond er een. Onze voordeur en onze zijdeur zijn grotendeels van glas, enkel glas. En je voelt de kou hier van af komen. Nu was ik al van plan om hier gordijnen voor te maken, maar ik bedacht me dat de kou natuurlijk de hele dag door het raam komt.


Gordijnen zou ik overdag toch open willen . Nieuw: Thinsulate isolerende folie. M Thinsulate zorgt ervoor dat het comfortabel binnen blijft, ongeacht wat er buiten gebeurd. Maak kennis met de innovatieve isolerende folies van 3M. Isolerende raamfolie is plastic folie die je voor je ramen plakt, met een stukje lucht ertussen. Je creëert daardoor een extra isolerende laag.


Bent u op zoek naar een isolerende oplossing voor uw ramen? Bestaan uw ramen nog uit enkel glas en wilt u het warmteverlies beperken? Er zijn verschillende manieren waarop u uw ramen kunt isoleren , waaronder het gebruik van voorzetramen. Een voorzetraam als raamisolatie is een goede optie om veel .

Isolerend enkel glas is een ideale optie wanneer er geen mogelijkheid is om dun isolatieglas te laten plaatsen. Daarbij kunt u ervoor kiezen isolerend enkel glas te laten plaatsen wanneer u de uitstraling van de originele ruiten wilt behouden, wat vaak het geval is bij monumentale panden. Bespaar op je stookkosten door isolatiefolie aan te brengen op oudere ramen of ramen met enkel glas. Zo bespaar je energie, en hou je kou en tocht buiten de deur. Bovendien voorkom je condensvorming.


De aan de binnenkant van het raamkozijn aangebrachte Tesamoll isolatiefolie vormt een bijna . Voorkom te veel betalen voor je energierekening doordat je raam van enkel glas niet goed geïsoleerd is. Kies daarom voor Tesa Thermo Cover 2. Deze unieke niet-klevende isolatiefolie is bedoeld voor enkel glas en werkt als een isolerend luchtkussen en vervangt als het ware de tweede laag glas. Dus de bruto isolerende waarde van enkel glas met folie komt in de buurt van die van dubbel glas.


Alleen het NETTO rendement is erg laag. Dus die stookkosten die u zo graag omlaag wil hebben zullen nauwelijks merkbaar zijn. En dat is ongeacht merk of type isolerende raamfolie. Ook wanneer dubbel glas niet kan worden toegepast in uw woning, door bijvoorbeeld omhoogschuivende ramen of omdat het een monumentaal of historisch pand is, is een voorzetraam een uitstekend alternatief.


De meeste mensen kiezen voor een voorzetraam bij enkel glas omdat hiervan de isolatie minimaal is. Erg goedkoop (ca euro voor een paar vierkante meter), maar ook effectief. De folie zorgt voor een extra isolerende luchtlaag voor het venster, vergelijkbaar met een extra glaslaag.


Ideaal voor oudere ramen of ramen met enkel glas. In een monument zou je dus het liefst ook dubbel glas zetten. Er is echter wel een oplossing: monumentenglas (of monumentaal glas).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts