donderdag 22 juni 2017

Hoe krijg je koolmonoxidevergiftiging

Hoe herken ik koolmonoxidevergiftiging ? De eerste lichamelijke symptomen van een koolmonoxidevergiftiging lijken op een griepje: lichte hoofdpijn, misselijkhei overgeven en vermoeidheid. Ook voel je je verwar slaperig en je krijgt een versnelde hartslag. Bij een hoge concentratie koolmonoxide treden er ernstige . Hoe voorkom je koolmonoxidevergiftiging ? Laat gastoestellen altijd door een deskundige installeren en zorg voor jaarlijks onderhoud aan de toestellen ( C.V., gaskachels, geiser).

Vuurtje stoken in je huis, en nu ramen en deuren dicht houden. Krijg je vanzelf zuurstof te kort, waardoor er onvolledige verbranding optreedt, met als gevolg Koolmonooxide. Koolmonoxide is een gas dat je niet kunt zien of ruiken. Maar het is wel levensgevaarlijk.


Radar zet de tips op een rij. Zorg altijd voor genoeg ventilatie in huis. Als er voldoende zuurstof in een ruimte is kan daar geen koolmonoxidevergiftiging plaatsvinden.


Waneer een huisdier bewusteloos raakt, kan dit een teken zijn dat er teveel koolmonoxide in huis aanwezig is. Voorkomen koolmonoxidevergiftiging.

Wees alert op de volgende symptomen: lichte hoofdpijn, misselijkhei overgeven, verwarring, slaperighei een versnelde hartslag en vermoeidheid. Indien er koolmonoxide in de lucht voorkomt wordt dit in het lichaam opgenomen door de binding die het . Is het bovenstaande gedeeltelijk of helemaal op jouw situatie van toepassing? Dan is het belangrijk om signalen van een koolmonoxide vergiftiging te herkennen. Jaarlijks lopen honderden mensen een koolmonoxidevergiftiging op, soms met een dodelijke afloop. Dokterdokter vertelt je wat dit is en hoe je het voorkomt.


Koolstofmonoxidevergiftiging ook wel koolmonoxidevergiftiging of CO- vergiftiging genoem is een vergiftiging ten gevolge van verhoogde concentraties koolstofmonoxide in het bloed. In het bloed hecht het zich aan het zuurstoftransport-eiwit . Je leert hoe je een CO-vergiftiging kunt herkennen en voorkomen en wat je moet doen bij een CO-vergiftiging. Bij het invullen van zeven vragen krijg je direct te zien of je antwoord goed of fout is met . CO ontstaat bij een onvolledige of slechte verbranding van alle brandstoffen, bv.


Wat te doen geeft je nuttige adviezen over hoe je je kunt voorbereiden op een noodsituatie voordat deze zich voordoet. Je ziet hoe je een evacuatie kunt plannen, het pand veilig kunt verlaten en nog veel meer. Wanneer zich een noodsituatie voordoet, krijg je ook essentiële tips en een knop om snel het . Hoe eenvoudig het klusje ook lijkt. Laat je schoorsteen minimaal één keer per jaar vegen. Bij een verstopte schoorsteen kunnen verbrandingsgassen namelijk terugslaan in de kamer.


Het is een echte sluipmoordenaar:.

Hiermee wil ze bewoners informeren over wat koolmonoxide is, de gevaren ervan en hoe een vergiftiging te voorkomen is. Wat is koolmonoxide en hoe voorkomt u vergiftiging? Lees meer over de campagne. En waar moet een een CO- melder hangen?


Feenstra geeft u alle informatie, tips en uitleg. Bij een te hoog percentage koolmonoxide laat de melder een luid alarmsignaal horen. Hierdoor krijgen uw vitale organen (hart, lever, hersenen) te weinig zuurstof.


Er vallen veel meer slachtoffers door koolmonoxide dan gedacht en dit blijkt niet alleen te komen door oude, slecht onderhouden geisers of kachels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts