vrijdag 12 februari 2016

Zwevende betonvloer

De akoestisch isolerende zwevende vloeren toegepast in de woningbouw zijn voor ongeveer bedoeld om de geluidsisolatie te verbeteren. Thermisch isolerende zwevende vloer: Deze is bedoeld om de thermische isolatie te verbeteren. Zwevende dekvloeren zijn er in veel maten en varianten.


Wesselink Isolatie adviseert, levert en monteert voor u de juiste zwevende dekvloer. Want alleen de juiste combinatie van materiaal en montage zorgt voor een optimaal resultaat. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact op voor advies en informatie.

Isover Sonefloor is een zeer drukvaste glaswolplaat ter verbetering van de contactgeluidsisolatie door middel van een zwevende dekvloer , zowel in nieu. Op de constructievloer wordt een isolatielaag aangebracht. Op deze isolatie wordt een anhydriet of betonvloer gestort van minimaal 4cm dik.


Er zijn twee typen zwevende dekvloeren, te weten: akoestisch isolerende dekvloeren en thermisch isolerende dekvloeren. Geluidsisolatie In circa van de gevallen wordt een zwevende dekvloer toegepast om de geluidsisolatie te verbeteren. Het kan om verschillende situaties gaan: Renovatie appartementengebouw.


Of stroken, bij een zwevende dekvloer met zwaluwstaartplaten. Geëlastificeerd polystyreenschuim, in de vorm van platen. Dit is geslotencellig schuim van polyetheen (polyethyleen) en zit op rollen.

Steeds meer mensen kiezen er vandaag de dag voor om in hun huis gebruik te maken van vloerverwarming. De reden hiervoor is niet ver te zoeken, in tegendeel. Wanneer je er voor kiest om vloerverwarming te plaatsen zorg je er namelijk niet alleen voor dat je altijd lekker warm hebt . En bij een zwevende dekvloer is de buigtreksterkte belangrijker dan de druksterkte.


Op zachte plaat materialen zoals b. Nu ligt er in het appartement een zwevende dekvloer waarin vloerverwarming is verwerkt. Deze vloerverwarming is tevens de hoofdverwarming. Nu had ik een ondervloer uitgezocht die voldoet aan de 10db norm en daarop zou ik laminaat laten leggen. Nu zijn de meneer van de Vereniging Eigen Huis, . Er moet voorkomen worden dat de aan te brengen cement dekvloer specie contact kan maken met de ondergrond.


Bij een uitvoering van een zwevende cement dekvloer om akoestische reden moet uiteraard veel zorg worden besteed aan alle aansluitingen en doorvoeren waarbij nergens de cement dekvloer contact mag . Losgelegde zwevende dekvloer zorgt voor goede geluidisolatie. De zwevende dekvloer als oplossing voor problemen met de contactgeluidisolatie in hoogbouw is een sprookje, kopte Cobouw op april. Een zware betonvloer verdient de voorkeur, zei J. Kramer van de Nederlandse Stichting Geluidhinder . Een vloer wordt opgebouwd uit een dragende structuur, waarop elementen worden toegevoegd zoals bijvoorbeeld een egalisatielaag, een zwevende dekvloer , een verhoogde plankenvloer en een vloerafwerking. Inclusief tegel is dit cm.


Bij toepassing van linoleum of tapijt wordt uitgegaan van een dekvloerdikte van cm.

Contactgeluidsisolatie onder een zwevende dekvloer. Dat geldt voor zowel de zwevende als de hechtende dekvloer. Het ligt echt kritisch, want een deuk in de isolatielaag kan al een flink geluidslek betekenen. Wil men geen zwevende dekvloer , dan moet er als alternatief een hele zware vloer worden gelegd. De constructie moet daar dan wel op gebouwd . Een zwevende dekvloer is een geïsoleerd vloersysteem welke steeds vaker wordt toegepast.


Van Wylick Vloermortels - toepassing van lichte isolerende mortel uitstekend voor het aanbrengen van akoestisch voor het creëren van een zwevende dekvloer. Aanbrengen zwevende dekvloer. Dempen contactgeluid ter plaatsen van het instrument (Bron: NSG). Geluid naar de benedenburen kunt u verminderen door allerlei openingen (leidingdoorvoeren en kieren) te dichten.


U kunt een stap verder gaan door een zwevende dekvloer aan te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts