woensdag 17 februari 2016

Multipor isolatie

MULTIPOR staat voor minerale, isolerende panelen. Het grote verschil is echter dat het gaat om een steenachtig materiaal. Dat heeft als voordeel dat het onbrandbaar, vorm- en drukvast, dampdoorlatend en . Het is echt cellenbeton, heeft een zuivere minerale samenstelling, is drukvast en bevat geen vezels of kunststoffen. Parkeergarages, (ondergrondse) passages en kelders zijn vaak slecht of helemaal niet geïsoleerd.


De isolatieplaten zorgen voor een extra isolerende laag die de Rc-waarde van gevels fors verbetert.

Hoe je buitengevel optimaal isoleren langs de binnenzijde van de woning ? Het vormvaste steenachtige materiaal kan bepleisterd of gewoon geschilderd worden. Slim na- isoleren van binnenuit. Wanneer er bij na- isolatie niet aan de buitengevel geraakt mag worden – bijvoorbeeld bij een beschermd erfgoed of beperkingen door een aanpalend gebouw – zijn de minerale multipor - isolatieplaten doorgaans een goede oplossing. Ze kunnen op bijna elke bestaande ondergrond . Het isoleert thermisch dus goed.


Dat komt door de poreuze . Multipor -isolatieplaten. Title: ecomat multipor gevelisolatie binnen, Author: ecomat, Name: ecomat multipor gevelisolatie binnen, .

Men kan op zeer uiteenlopende manieren een bestaande gevel aan de binnenzijde na isoleren. Bedoeling is deze muren dampopen te isoleren met multipor en daarna te bezetten met leem. Het gedeelte dat onder het maaiveld ligt werd niet uitgevlakt met . Het bestaat voor meer dan uit zan. Te gebuiken voor : ideaal voor houtskeletbouw, tussenwanden, binnenwanden, . Aangezien onze achtergevel langs buiten geïsoleerd zal worden, wordt onze voorgevel een zwak punt.


Graag had ik hier ook enige vorm van isolatie toegepast. Isoleren met cellenbeton (7cm dik) is ook nog mogelijk. Cellenbeton is waterafstotend waardoor een dampscherm overbodig wordt. Meestal wordt deze methode toegepast in grote ruimtes die gerenoveerd moeten . Nu de kozijnen en ramen erin zitten zijn we klaar voor de volgende isolatie -klus: het plaatsen van de mineraal-isolatieblokken op alle muren. Lees hier wat we gaan doen… Eerst hebben we . Nu zit er aan de binnenzijde van de muren een (zand)cement raaplaag van ca.


De muren zijn door deze stuclaag erg recht . Ze zijn gemakkelijk op maat te verzagen en worden tegen de bestaande muur gekleefd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts