donderdag 27 oktober 2016

Schimmel in slaapkamer gevaarlijk

Schimmels in huis zijn vervelend. Vaak ontstaan ze door een vochtprobleem. Wat betekenen die schimmels eigenlijk voor je gezondheid?


Heb je last van vochtplekken of schimmel in de slaapkamer ? Van een paar plekken op de voegnaden zal niemand omkomen maar bij beschimmelde muren is dat al anders. Last van schimmel in de slaapkamer ?

Ontdek hier meer over de oorzaken en hoe je het kan oplossen en voorkomen met een ventilatiesysteem. Ze creĆ«ren donkere plekken op behang en pleisterwerk, die niet bijzonder fraai ogen. Deze schimmelplekken zijn ook nog eens erg moeilijk (en gevaarlijk ) om te verwijderen. In feite kunt u het behang . Alle schimmels en hun sporen die in de lucht hangen zijn potentieel gevaarlijk voor de gezondhei maar zwarte schimmel staat sinds de afgelopen jaren bekend vanwege het vermogen om giftige stoffen te produceren genaamd mycotoxinen. Ze worden binnengebracht in onze woningen door luchtstromen of door mens en huisdieren.


Wanneer de omstandigheden gunstig zijn, bijvoorbeeld in aanwezigheid van vocht, kunnen deze schimmels zich ontwikkelen. Hierbij kunnen er sporen .

Een klein rond plekje in de douchecabine is geen reden tot zorg, maar zodra u grotere plekken zwarte schimmel ontdekt, is het tijd om maatregelen te nemen. De zwarte schimmel is een veelvoorkomende schimmel. Bepaalde soorten schimmel in huis zijn slecht voor de menselijke gezondheid. Ze ontstaan door vochtproblemen en zijn in sommige gevallen zelfs zeer ernstig.


Daarom is het belangrijk om opkomende schimmel gelijk de kop in te drukken. Lees dit blog van Strooming. Een goed binnenklimaat is essentieel voor je. In Nederlandse huizen vinden we met name zwarte schimmel. Vooral de badkamer is daar gevoelig voor aangezien dit een vochtige ruimte is.


Ook de rode schimmel komt weleens voor. Als je die aantreft moet je meteen actie ondernemen en die verwijderen, want de rode schimmel is echt gevaarlijk voor . Weet iemand of je ziek kunt worden van veel schimmel in huis? Mijn vriend en ik waren bijna nooit ziek. Maar het hele huis zit ook vol schimmels.


We bestrijden het wel maar het gaat niet weg. In een vochtig huis groeien schimmels en huisstofmijten sneller dan in een droog huis. U herkent een vochtig huis door vochtplekken of schimmel op muren en plafonds, beslagen ramen of een muffe gronderige geur.

Vochtproblemen kunnen ontstaan door bouwkundige gebreken of door verkeerd . Niet fris voor het oog en al helemaal niet best voor uw gezondheid. Sommige schimmels zijn namelijk gevaarlijk voor u en brengen vervelende klachten met zich mee. In dit blog van Strooming leest u alles over de zwarte en groene schimmel in huis, hoe ze ontstaan, hoe gevaarlijk ze zijn en wat u . Maar wat zijn schimmels nu eigenlijk en wat kun je ertegen doen? Als er schimmel in huis is, is dit een teken dat er iets mis is met de luchtvochtigheid in huis of dat er op een of andere manier veel vocht het huis binnen komt. Het kan ook een teken zijn dat er iets grondig mis is met de ventilatie in huis waardoor er een te hoge luchtvochtigheid ontstaat die schimmels kan . Hoofdpijn, vermoeidheid en geheugenverlies . Dat schimmels in een woning gevaarlijk zijn wordt al veel te lang ontkend.


Preventie is zo goed als onbestaande. Goed luchten en woning droog houden is een optie als er nog geen schimmel aanwezig is. In droge toestand zijn de sporen van schimmels het gevaarlijkst. Om vocht in de woning tegen te .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts