vrijdag 21 oktober 2016

Dakisolatie binnenkant

Het dak isoleren aan de binnenzijde van het schuine dak is de meest voorkomende vorm van dakisolatie. Dit wordt “koud dak” isolatie genoem omdat de dakisolatie een buffer vormt tussen de warmte en het dak. Breng je dakisolatie binnen of buiten aan?


Je kunt zelf met dakisolatie aan de slag als je een schuin dak hebt met dakpannen. Dit kun je aan de binnenkant isoleren.

Een plat dak of een dakkapel kun je beter niet zelf isoleren, laat dit over aan een deskundig bedrijf. Als je een plat dak verkeerd isoleert, heb je grote kans op vocht in je dak en rottend hout of schimmel. Zonder onderdak kan een schuin dak niet aan de binnenkant geïsoleerd worden omdat het isolatiemateriaal anders nat zou worden, wat niet alleen nadelig is voor de isolatiecapaciteit, er kunnen ook grote vochtproblemen door ontstaan. Woningen zonder onderdak zie je overigens steeds minder, het zijn voornamelijk. Bij het aanbrengen van dakisolatie langs de binnenzijde van een plat dak spreekt men ook wel van een koud dak.


Ik BENOveer en isoleer mijn hellend dak aan de binnenkant. DAKRENOVATIE AAN DE BINNENZIJDE MET OF ZONDER ONDERDAK. Binnenkant schuin dak isoleren.

Voorkom dat vocht de constructie binnen dringt, door aan de binnenkant van het isolatiemateriaal een dampremmende laag aan te brengen in de vorm van. Opgelet: deze manier van isoleren lijkt eenvoudig, maar vraagt toch de nodige aandacht. Er mag in geen geval vocht via de warme binnenzijde van de woning in het isolatiemateriaal dringen (condensatievorming). Het is niet alleen mogelijk om isolatie te plaatsen aan de buitenkant van je dak, ook aan de binnenzijde kan je warmteverlies een halt toeroepen. Wanneer je over een plat dak beschikt heb je dus een keuze, maar dat geldt niet bij een schuin of hellend dak.


Bij dergelijke constructies heb je enkel en alleen de mogelijkheid . Even op een simpele manier isolatiemateriaal tegen de binnenkant van de dakconstructie plaatsen. Dit is zeker mogelijk, maar er moet wel rekening gehouden worden met een paar essentiële zaken. De zolderelementen zijn samengesteld uit een PIR isolatieplaat verlijmd met een gips- of lakboard plaat. Bespaar veel tijd en energie door te isoleren en afwerken in één! De geïsoleerde zolderelementen worden in eigen beheer . Isover oplossingen voor dakisolatie , schuine daken en dakkapellen met verschillende behoeftes.


Duurzaam Bouwloket, voor al uw vragen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie. In deze instructievideo van Praxis leggen we je uit hoe je dakisolatie aanbrengt. Er bestaan heel wat isolatiematerialen die geschikt zijn voor het isoleren van daken.


Onderstaande tabel toont alvast enkele van de populairste soorten dakisolatie en hun prijzen.

Deze prijzen gelden voor het isoleren van het dak langs de binnenzijde. Meer info en prijzen voor dakisolatie langs de buitenzijde vind je . Er zijn verschillende soorten dakisolatie. Wilt u weten welke soort dakisolatie voor uw woning het beste is en wat de kosten zijn? Een schuin dak met beschoten kap is normaal gesproken het eenvoudigst te isoleren aan de binnenkant , hoewel dakisolatie tussen de pannen en het . Voor het isoleren van de binnenkant van een dakvlak kunnen verschillende soorten isolatiemateriaal gebruikt worden.


Je hebt nauwelijks rommel of overlast. Dakisolatie is geen grote verbouwing. Je isolatiebedrijf ruimt alles weer netjes voor je op.


Als je dak aan de binnenkant wordt geïsoleer moet je je zolder opruimen. Bij dakisolatie aan de buitenkant hoef je geen extra voorbereidingen te treffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts