maandag 5 mei 2014

Tuinoverkapping vergunning

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig voor het plaatsen van een terrasoverkapping. Klik op de PDF afbeelding om te controleren of u een vergunning nodig heeft. Ga terug naar de homepagina.


Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies. Met deze cookies bieden we een .

Heeft u een vergunning nodig voor een overkapping , veranda, terrasoverkapping ? Voor een terras overkapping gelden dezelfde richtlijnen en regels als voor een aanbouw. Om te bekijken of u een vergunning nodig heeft voor uw veranda KLIK HIER. Dit kan soms zonder dat u een vergunning nodig hebt. Vergunningsvrij bouwen noemen we dat. Let op dat de tuinoverkapping dan wel moet voldoen aan de regels van het bouwbesluit.


Een kleine aanpassing in jouw ontwerp, kan er dan voor zorgen dat je veel minder regels en procedures hoeft te doorlopen en overkapping kan . Tuinoverkapping vergunning nodig?

Ook voor je nieuwe oprit of ingang. Alle voorwaarden waaraan je moet voldoen staan hier opgelijst. Alles over terrasoverkappingen op terrasoverkapping-advies. Of u een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) nodig heeft, hangt af van wat u (ver)bouwt.


Gebruik de vergunningcheck. Als aan deze maatvoering niet wordt voldaan, heeft men een vergunning nodig, tenzij het bestemmingsplan de realisatie van de schuur en de overkapping ( nagenoeg) op de erfgrens toelaat. In dat geval mag zonder vergunning gebruik worden gemaakt van de mogelijkheden die het bestemmingsplan . Tegenwoordig zie je het steeds vaker een terrasoverkapping of veranda in de tuin waarin je lekker kunt genieten van de lange zomeravonden. Ja dit is mogelijk, mits je je uiteraard aan bepaalde richtlijnen houdt. Houd bij het bouwen van een tuinoverkapping altijd in de gaten of u een vergunning nodig hebt.


U mag tot bepaalde maten vergunningsvrij bouwen, maar u dient zich dan wel te houden aan de regels van het bouwbesluit. Het bouwen moet namelijk . Bouwvergunning informatie Terrasoverkappingsite. Ontbrekend: tuinoverkapping Overkapping aan achterzijde vergunningsvrij? Kan iemand mij ten aanzien van de nieuwe Wabo vertellen hoe ik om moet gaan met de volgende vraagstelling in het OLO ten aanzien van een huis, tuin en keukenoverkapping aan de achterzijde van een woning: Is het gebruik van het bouwwerk ondergeschikt aan het gebruik van de woning? Wanneer is een vergunning voor een blokhut nodig?


Als u een garage bijbouwt mag dit niet zonder bouw- vergunning als u daar vervolgens een winkel in begint.

Iedereen verandert wel eens iets aan zijn woning: een aanbouw, een dakkapel, een garage, een nieuwe badkamer. Maar wanneer mag u zonder vergunning verbouwen en wanneer vraagt u een omgevingsvergunning aan? In het Besluit omgevingsrecht (Bor) is een groot . Als op basis van één van deze twee regelingen sprake blijkt te zijn van vergunningsvrij bouwen, dan kunt u slechts tegen de realisering . Een tuin met een leuk terras is heerlijk.


Een terrasoverkapping kan hier uitkomst brengen. Mag je zo maar een terrasoverkapping bouwen of is daar een vergunning voor . Zie hier wanneer u een vergunning nodig hebt en waar u op moet letten. Omgevingsvergunning nodig of niet? U kunt zelf kijken of een omgevingsvergunning nodig is. Zo wordt duidelijk of u een vergunning nodig heeft, een melding moet doen, of geen vergunning nodig heeft.


Komt u er niet uit, dan kunt u bellen met het servicenummer . Is een architect nodig bij overkappingen? Alle vragen over architecten, aanvragen en vergunningen bij overkappingen worden hier beantwoordt. Of iets anders aan uw omgeving veranderen? Wilt u bouwen of verbouwen?


In veel gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts