maandag 12 mei 2014

Geluidsisolatie trap

Laat je een nieuwe woning bouwen en moet je nog een trap kiezen? Of wil je de trap in een bestaande woning vervangen? Dan moet je met heel wat zaken rekening houden. Denk aan de grootte, de kindvriendelijkhei de kleur, de vorm … Vergeet ook niet de geluidsisolatie.


Want van een krakende trap. Heb je een nieuwe woning gebouwd en moet je nog een trap kiezen?

Denk maar aan de grootte, de kindvriendelijkhei de kleur, de vorm … En ook de akoestiek mag je zeker niet uit het oog . Geluidsisolatie van je trap ? Ontstaan van het probleem. Het belopen van de stalen trap , vaak terug te vinden in de utiliteitsbouw en openbare gebouwen, straalt in zijn geheel geluid af. Het geluidsprobleem afkomstig van . Ik zeur echt niet snel over gelui maar het is echt belachelijk luid.


Ontdek hier waar geluidsisolatie toegepast wordt en met welke isolatiematerialen je geluid kan weren. Beste mannen (en vrouwen), Ik heb vanaf mijn voordeur een lange dichte trap tot aan mijn woonetage. Deze trap is van hout en zowel links als rechts van.

Wij moeten voor onze EPB blijkbaar isolatie onder onze trap kleven. De trap gaat van gelijkvloers naar eerste verdieping, maar staat boven onze keldertrap. Architecte zegt dat we daar isolatie moeten onder kleven (7cm) - iemand enig idee hoe dit het best aan te pakken?


Zijn er bepaalde dingen waar we . Ik had op voorhand navraag gedaan bij mensen die ook een huis hebben in de wijk hoe het was gesteld met de geluidsisolatie. Bij hen is er geen probleem, maar bij mij paalt de trap van de buren aan mijn living en slaapkamer. Last van een krakende trap ? Laat ons jouw trap isoleren en het is voorgoed verleden tijd. Ontdek alle mogelijkheden en kosten van oplossingen voor de geluidsoverlast! Onder de trap zit een gesloten trapkast, waarvan de deur uitkomt in de doorgang tussen woonkamer en keuken.


Aan de loopkant wordt de trap bekleed. Kan je nog iets doen om geluidsoverlast door gestamp op de trap. Het is wellicht een optie een constructie onder de trap te hangen, maar deze niet aan de trap zelf vast te maken zodat je geen contactgeluid hebt. Ik denk dan aan een sandwichconstructie van gipsplaten, maar daartussen isolatiematriaal. Verminderen bas geluid in uw kamer of studio.


Apsorptie laag frequent geluiden. Ten opzichte van appartementen gelden hiervoor andere geluidseisen voor isolatie wat betreft luchtgeluid en contactgeluid. Naast akoestiek vormen bij grondgebonden woningen de detailleringen van de bouwknoppunten een extra uitdaging.


Neem de renovatie van een trap , keuken of openhaard.

Gedetailleerde omschrijving: Isoleren van tussenruimte in muur en trap. Na een eerste inventarisatie van de situatie denken we dat er twee aanpassingen gedaan moeten worden: 1. Algemeen geldt dat wat met name in bouwmarkten voor geluidsisolatie wordt aangeboden vrijwel nooit geluid voldoende isoleert, maar hoogstens dempt. Wie een dubbele wand effectief zou willen isoleren moet dit (als het niet met zand kan ) doen met enkele centimeters minerale wol. Tegen deze isolatiewol wordt . Een slechte akoestische isolatie valt pas op na ingebruikname en kan behoorlijk wat frustraties geven bij de gebruikers van het gebouw.


De vraag naar degelijk uitgevoerde geluidsisolatie is dan ook sterk toegenomen. Erg begrijpelijk, want rust is een basisbehoefte geworden waaraan steeds meer mensen veel belang . Corner trap voor laagfrequentie regulatie gebaseerd op het beginsel van Helmholtz resonator.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts