dinsdag 6 mei 2014

R waarde isolatie vergelijken

De isolatiewaarde zoals lambda-waarde, K-waarde, U-waarde of R - waarde van isolatie speelt een belangrijke. Ontdek er hier alles over. Isolatiewaarde van isolatiematerialen.


Om dit te kunnen doen wordt er gewerkt met de volgende waarden: Contents. Alles over Rd - waarde en lambda-waarde.

Vergelijk isolatiewaarden. Voor de gevel is bij nieuwbouw een isolatiewaarde van Rc = de standaard. Bij bestaande woningen is het vaak lastig en duur om zo ver te gaan.


Dan is spouwmuurisolatie een minder isolerend alternatief dat je snel hebt terugverdiend. Extra isolatie aan de binnen- of buitenkant van de muur kan je dan later altijd nog . Onderstaande tabel geeft een overzicht van de meest courante isolatiematerialen en hun lambda- waarden. De R - waarde (= thermische weerstand) van een isolatiepakket geeft aan hoe goed de isolatie zich verzet tegen het transport van warmte.

Hoe beter het isolatiepakket , hoe hoger de R - waarde. Om de R - waarde van een pakket dat uit meerdere lagen bestaat te berekenen telt u de R-waardes gewoon op. Met isolatie plaatsen kan je heel wat uitsparen.


Info over het aflezen van de isolatiewaarde, Lamda, K-waarde, U-waarde en R - waarde vind je hier. PUR (polyurethaan) en PIR behoren tot de best isolerende materialen. De lambdawaarde van deze isolatiematerialen is erg laag (– 3).


Dat wil zeggen dat je relatief dun kunt isoleren in vergelijk tot andere isolatiematerialen met een hogere lambdawaarde. Dit geeft aan hoe goed of hoe slecht een bepaald materiaal de warmte geleidt. Dit artikel maakt je wegwijs in alle . In dit Kennisartikel alle gegevens om de verschillende duurzame isolatiematerialen met elkaar te vergelijken. Binnen de bouw zijn er verschillende soorten isolatiewaarden die gemeten kunnen worden.


Afhankelijk van de waarde wordt een ander deel van de woning gemeten op een specifieke eigenschap. De waarden die het meeste belang hebben, zijn de K-waarde, de R - waarde , de U-waarde en de Lambda-waarde. De r - waarde is de eenheid die aangeeft hoe isolerend een bepaald materiaal is.


Concreet wil dit zeggen dat gemeten wordt hoeveel warmte er door een materiaal kan gaan, gemeten op een oppervlakte en binnen een vaste tijd.

Hey heeft er iemand een lijst, of weet hij waar ik eentje kan vinden waar dat alle verschillende soorten isolatiematerialen op vermeld staan. Waar kan ik dat terugvinden? Hoe hoger de R - waarde van het isolatiemateriaal , hoe beter het isoleert. Wanneer je je gaat verdiepen in het grote aanbod aan isolatiematerialen voor het dak, dan word je al snel geconfronteerd met technische informatie en onbegrijpelijk vakjargon.


Zo kom je termen als lambdawaarde, R - waarde en U-waarde tegen. Maar wat betekenen deze begrippen nu . Enerzijds bieden we isolatieplaten uit PIR, anderzijds produceren we dakelementen met een ruime waaier aan isolatiemogelijkheden. Onze dakelementen hebben een lage lambdawaarde dankzij het gebruik van PUR ( polyurethaan). Zelfs bij een hoge R - waarde bewaart u zo een geringe dikte. In vergelijking met andere . Zorg voor een goede isolatiewaarde van de vloerconstructie na isolatie ( zogeheten Rc - waarde ). Rendementen is direct te vergelijken met de rente op een spaarrekening.


Berekening van de R - waarde is afhankelijk van de materialen waaruit de te onderzoeken constructie bestaat. De materiaalsoort wordt aangegeven door de λ -waarde (de warmtegeleidingscoëfficiënt). R - waarde in vergelijking met andere, niet op aerogel gebaseerde, isolatiematerialen.


In de bouw werkt men met een R - waarde (wat de deling uit de dikte en de warmtegeleidingscoëfficiënt is) om de warmteweerstand van een muur uit te drukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts