woensdag 10 december 2014

Aarding waterleiding

Wanneer is aarding op de waterleiding gevaarlijk? Maar door de toegenomen toepassing van (niet-geleidende) kunststof waterleidingbuizen is deze manier van aarding onbruikbaar geworden en kunnen zich levensgevaarlijke situaties voordoen. Volgens het AREI dient de waterleiding ook geaard te zijn. Ik heb me ook al eens het volgende afgevraagd : - iets mis met de verbinding naar je aardingslus (of pin ) - een elektrisch manekement aan een toestel en stroom op de aarding Zet je dan je waterleiding niet onder stroom?


Mag je (officieel) een aarde (electra) maken door de draad op een.

Dus de stroom gaat dan niet de grond in maar blijft in het water zitten en komt bij de buren weer via de koperen leidingen naar buiten. Dus trek de groen gele naar de . Ik zit nu ook met dat probleem, en heb de groepenkast eens opengemaakt, en de aarde draad gevolgd. Nu blijkt dat deze vrolijk naar de waterleiding loopt.


Hij zit net achter de watermeter aan de kant van het huis aangesloten. In ons nieuwe huis dat oud is, hebben we nog niet gevonden waar de waterleiding is geaard. Aarde op waterleiding gebruikelijk?


Soms is het niet altijd meteen duidelijk of iets wel of niet geaard moet worden.

In deze gevallen geldt: liever een keer teveel aarden , dan later een shock of erger oplopen. Waar mogelijk moet de aardklem in het zicht of. Een stekker met de voorziening voor een aarding , mag dus niet in een stopcontact worden aangesloten waar geen aarding is voorzien. Vroeger werd de waterleiding wel eens gebruikt als aarding.


Je voorziet best toch een aardpin of aardstaaf in plaats van de waterleiding. Lees meer op onze website. Daarbij is de aarding van de elektrische installatie verbroken.


Nu stelt Vitens dat wij zelf moeten laten controleren door een erkende installateur of alle in orde is. Dat vind ik een vreemde zaak! Dat is helemaal geen vreemde zaak.


Kort door de bocht misbruik je de waterleiding voor de aarding van je . Meer resultaten van radar. Als uw metalen waterleiding wordt vervangen door (niet- geleidend) kunststof, moet de huiseigenaar (u of de verhuurder) zelf zorgen voor een andere aarding. Bij geplande werkzaamheden krijgt u hiervan bericht van uw . Als uw installatie geaard is via de waterleiding , schakel dan de hulp in van een erkend elektrotechnisch installateur.


Laat uw elektrische installatie controleren na een verbouwing, aanpassing aan de installatie of bij verhuizing en als u niet zeker weet of u over een goed systeem van aarding beschikt.

Een elektrische installatie heeft een aarding nodig om veilig te kunnen werken. Aarding en waterleiding , hoe zit dat? Een aarding bestaat meestal uit een lange metalen pen die in de grond wordt geslagen. In het verleden gebruikte men daarvoor vaak de loden waterleiding.


Dat werkte prima… Maar lood in drinkwater is . Wij leggen het u uit in deze korte samenvatting. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op! Dit is afhankelijk van het bouwjaar van het huis en hoe de aarding initieel of na verbouwing is aangelegd. Er zijn vier manieren van aarding van de elektrische installatie.


Dit kan via metalen aardlektrode, waterleiding , netwerkbedrijf of collectief aardnet. Vocht en metaal zijn goede geleiders van elektriciteit. Het is mij niet helemaal duidelijk hoe de waterleiding in huis geaard moet zijn.


Bij ons is de water- en gasleiding geaard in de meterkast. Maar boven in de badkamer is de wastafelkraan ook weer geaard. Dit is toch dezelfde leiding die al aan aarde lag? De aardleiding is aangesloten op een of meer metalen aardelektroden in de grond.


Deze staan via een metalen draad in ver- binding met de elektrische installatie in de meterkast. De aarding van de elektrische installatie moet conform het AREI (Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties) zijn: Het is niet toegestaan en gevaarlijk om de drinkwateraftakking als aarding te gebruiken. Er mogen géén aardings- of equipotentiale verbindingen aanwezig zijn op de drinkwateraftakking en de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts