dinsdag 2 december 2014

Glazen gevel

Glazen gevel als tweede huid. Een tweede huid gevel wordt steeds meer toegepast in Nederland. In de woningbouw uit dit zich in voorbeelden als serres en verglaasde balkons.


Bij utiliteitsbouw wordt deze gevel, ondanks de hoge kosten en het ruimtebeslag, ook steeds populairder. Ruime ervaring en maatwerk is altijd mogelijk.

Glas-IDee bv voorziet u graag van een goed advies. Het VS-systeem is een punctueel geklemde beglazing zonder horizontale structuur en creëert de illusie van een volledig glazen gevel. Bij de renovatie van Winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht is op diverse plekken daglicht gegenereerd. Zo engineerde Brakel Atmos onder meer een hangende glasgevel en een glasdak met een zo licht mogelijke staalconstructie. De meter hoge gevel is opgehangen aan twee parallelle stalen . Minimalistisch glazen paviljoen als tegenhanger van monumentaal pand bereikt middels constructief glazen gevel.


Maar wat als nu een van . Een glazen gevel geeft een mooie open en moderne uitstraling met een zeer hoge lichtopbrengst.

In het pand geeft het een geweldig gevoel van ruimte. Met de glasconstructies van Brakel Atmos realiseert u glazen gevels op maat. Vraag bij ons advies of een vrijblijvende offerte aan! WICTEC glazen vliesgevel technologie is een overall concept voor de hedendaagse architectuur, waarbij de warmtebalans, airconditioning en belichting samengaan met het voorzien van een beschermend envelop en vooral ook het design van de gevel. Naast deze hoogwaardige functionaliteiten, kenmerkt de vliesgevel . De architect wilde glazen gevels zodat het mogelijk werd het licht dieper het gebouw in te brengen, zodat meer vloerruimte gebruikt kon worden en de verlichtingskosten in de winter gereduceerd konden worden.


Dit werd mogelijk door het gebruik van een kolommenstructuur als drager, in plaats van dichte wanden. Kiest u voor een glazen winkelpui omdat deze een prachtige uitstraling geeft? Maak dan deze keuze voor opmaat gemaakte glas gevel of glazen pui van Buys. De glazen gevel van de Chanel-winkel in de P. Hooftstraat heeft barsten opgelopen.


Architectenbureau MVRDV heeft dinsdag in de P. Een gevel met alléén maar glazen bakstenen. Geen randjes of oneffenheden, geen profielen of kozijnen. Het is de droom van menig architect, want hoe strakker, hoe architectonischer. Met de Iconic Skin kan een volledig vlakke glazen gevel.


De nieuwe Chanelwinkel in Amsterdam is aan de onderkant doorzichtig.

De bakstenen, de deuren, de kozijnen: alles is van glas. De bovenkant is traditioneel gemetseld. Glas kan ook gebruikt worden bij woningen, maar komt minder vaak voor.


De kosten van glazen gevelbekleding wegen namelijk minder snel op tegen de baten bij een woning. De vliesgevel constructies van staal en hout voldoen aan de hoogste eisen volgens de passiefhuis standaardnorm. Intelligente eenvoud van de systemen zijn gekenmerkt door weinig systeemonderdelen . De RDM Onderzeebootloods in Rotterdam heeft een spectaculaire nieuwe aanwinst: een enorme glazen wand van 2vierkante meter.


Dankzij de imposante raampartij ervaar je nu ook binnen in de industriële loods de dynamiek van de Rotterdamse haven. De wand werd deze week gepresenteerd. We wilden de lofts zoveel mogelijk daglicht geven, dus hebben de gevel geheel geopend. De lofts hebben nu glazen puien van meter breed en meter hoog.


In de plint bevinden zich een supermarkt en verschillende horeca. Op het dak, waar voorheen de technische ruimten zaten, hebben we de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts