woensdag 5 september 2018

Houten vloer beitsen

Je kunt een houten vloer op verschillende manieren afwerken. Met blanke vloerlak behoud je de originele houtkleur. Gebruik vloerbeits en een beschermende laklaag als je kleur wilt.


Met whitewash lak breng je een lichte kleurzweem aan. Bij het lakken heb je keuze uit hoogglans, zijdeglans of een geheel matte afwerking. Wil jij graag je houten vloer beitsen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Bovendien zien gebeitste vloeren er bijzonder mooi uit en voegen een optisch effect toe. Onder je oude, vieze vloerbedekking ligt misschien wel een prachtige houten vloer die erom vraagt gezien te worden. Houten vloeren opnieuw lakken of beitsen.


Het kan zeer bevredigend zijn om een oude houten vloer te voorzien van een nieuwe. Een veel gezocht item bij houten vloeren is het beitsen van de vloer. Hoe doe je dat wanneer het een bestaande vloer is.


Er zijn diverse beitsen op de markt waarbij de manier van werken verschillend is. Voor mensen die er geen ervaring mee hebben kan het een lastige klus zijn.

De eerste keer dat ik een . Grenen planken hoor je origineel te houden, door ze gewoonweg te beitsen. Je hebt ook beitsen die een afdekkend waxlaagje hebben, zodat er alsnog een beschermlaagje op de houtenvloer komt te liggen. Als je de houten grenen vloer gaat lakken, kan het hout maar ook het lak gaan verkleuren, door . Welke kleur houten vloer beits whitewash. We laten je in deze klusvideo zien hoe je je vloer voorziet van blackwash.


We hebben thuis een eiken vloer maar die willen we lichter maken en eventueel een andere kleur geven. Nu hebben we thuis steigerhout beits gery wash. Kunnen we dit zelf gebruiken na het opschuren van onze vloer.


En hoe kun je dat het beste doen? Een houten vloer beitsen hoeft niet tijdrovend te zijn. Door houtverf te gebruiken en de vloer te onderhouden kunt u lang van uw vloer genieten. Hout : Ontvetten met Glitsa Vloerreiniger (bij dekkend gekleurde vloer ) of Wasbenzine (bij transparant gekleurde vloer ). Tropische houtsoorten , zoals Yang , Teak, Wengé e. Schuren in de nerfrichting met schuurpapier grofte P150-P1en stofvrij maken. Opnieuw ontvetten (Zie punt 1).


Gemakkelijk zelf je vloer beitsen en klussen met stap voor stap uitleg, tips en de benodigde materialen. Waterbeits is geschikt voor diverse houtsoorten.

De waterbeits is goed te gebruiken op houtsoorten zoals eiken, grenen, teak, kersen enz. Vele Vloerbeits Kleuren, Beits Kleuren, Kleuren Beits in ons assortiment aanwezig. Alles over het blackwashen van een houten vloer.


Heb je een licht houten vloer en wil je de nerf accentueren? Bekijk de klusvideo van KARWEI voor advies. Ook is het mogelijk om de vloer te kleuren . Voor het kleuren van vloeren allebei zeer geschikt. Ook voor parket onderhoud kunt u bij ons terecht. Wanneer u op zoek bent naar een bedrijf voor het schuren en behandelen voor uw houten vloer , kunt u kijken op . Deze adviespagina behandelt afwerkingen waarbij het hout zichtbaar is, voor dekkende vloerverf in alle mogelijke kleuren (uitleg vindt u bij desbetreffende producten) klik hier.


Welke lak kan ik het beste gebruiken voor het lakken van een houten vloer en is het nodig om de vloer te schuren? Het lakken van een houten vloer is de meest praktische oplossing voor het beschermen van uw vloer tegen dagelijks gebruik. Een laklaag gaat lang mee, ongeveer tien jaar en het onderhoud beperkt zich tot. Ik heb een grenen vloer kaal gemaakt. Mijn vrouw wil deze dekkend wit zijdeglans.


Nu bestaan er speciale dekkende vloerbeitsen en vloerverven. Gaten en diepe deuken vul je met vloeibaar hout , dat je met een pla- muurmes aanbrengt. Laat dit goed uitharden (minstens enkele uren, soms een dag) en schuur de plek glad.


Als de vloer gebeitst is, werk de gerepareerde plek dan bij in dezelfde kleur beits. Gebruik voor de uiteindelijke afwerking dezelfde lak als op de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts