dinsdag 6 januari 2015

Houten vloer boenen

Je houten vloer goed onderhouden en afwerken bepaalt het karakter van de vloer. Deze week bij bebo parket eiken parket, of eiken lamel in de leegverkoop. Geschuurd hout is nogal vlekgevoelig, zodat zweet er meteen intrekt. De meest courante afwerkingstechnieken voor parketvloeren zijn vernissen, oliën en boenen.


De keuze hangt af van persoonlijke smaak en de soort belasting die de vloer moet ondergaan.

Keuken en badkamer kan je bijvoorbeeld best vernissen, terwijl . En het belangrijkst van alles: het. De éénschijfsmachine is geschikt voor alle houten vloeren , maar ook voor andere harde vloeren zoals tegels en laminaatvloeren. Wrijf de was met een doek die niet pluist in de nerven van het hout.


Een goede doek is bijvoorbeeld een hardwaxdoek. Bent u hiermee klaar dan kunt u de vloer boenen. Gebruik hiervoor een boenmachine.

Heeft u deze machine niet thuis, huur er dan een bij uw plaatselijke bouwmarkt. Boen de vloer eerst met de harde. Er zijn vier hoofdgroepen te onderscheiden in het afwerken van eiken parket en houten vloeren. Iedere afwerking heeft zijn eigenschappen, wij proberen hieronder duidelijk uit te leggen, wat de voors en tegens zijn van iedere afwerking. We spreken van een wasvloer wanneer uw houten vloer (parketvloer) is behandeld met een impregneer en vervolgens met was wordt onderhouden.


Let erop dat u niet teveel was . Vocht zorgt er namelijk voor vlekken en onregelmatigheden in uw parketvloer. Ook al neemt u deze voorzorgsmaatregelen, uiteindelijk zal uw vloer toch vies worden, en moet u deze schoonmaken. Allereerst moeten houten vloeren elke week geveegd worden met een zachte bezem. De vloer spoelen met een beetje schoon water en direct zeer goed droog maken.


Door met het schuursponsje te boenen heeft de vloer een schuurplek deze moet na het drogen direct bijgewerkt worden met onderhoudsolie of de originele basisolie. Houten vloer afwerken en onderhouden. Bekijk dit stappenplan van GAMMA en lees hoe je jouw doe het zelf ideeën makkelijker kunt realiseren. Zij getuigen van de manier waarop de binnenruim- te vorm kreeg en beleefd werd.


Het behoud van historische houten vloe- ren, in samenhang met trappen, lambriseringen en stucplafonds, is . Parket, laminaat en houten vloeren.

Om welke ondergrond gaat het? Gelakte kurk- en bamboevloeren. In ieder geval poets je houten meubels, vloeren of deuren nooit met een kletsnatte doek. Een doek die licht bevochtigd is, volstaat. Boenen , maar eerst vlekken verwijderen.


Vlekken op houten meubels kan je best eerst verwijderen voor je de spullen boenwast. Anders blijft de vlek achter onder de waslaag. Meer resultaten van forum. Hoe reinig en onderhoud ik mijn eiken parket vloer? Overtollige olieresten kunt u na het boenen afdeppen met katoenen doeken.


Laat de houten vloer na het oliën uur drogen. Betreed de vloer de eerste uur alleen op sokken. Elke behandeling heeft namelijk ook een invloed op het uiteindelijke uitzicht van de vloer. Vernis geeft parket bijvoorbeeld een egale glans, terwijl boenen en oliën de natuurlijke textuur van het hout behouden.


Bovendien kun je bij het behandelen de kleur van het hout bijsturen. Hoe de juiste DevoNatural afwerking kiezen voor uw houten vloer ! Het overzicht van de verschillende DevoNatural producten zal uw keuze vergemakkelijken. Verdeel de olie op een gelijkmatige wijze over de houten vloer.


De onderhoudsolie kunt u aanbrengen met een katoenen doek of dikke kwast. Wrijf de olie met de lengte van de plank goed in totdat de olie is ingetrokken. Afhankelijk van de houtsoort dient u deze stap te herhalen. Vervolgens begint u met het boenen van de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts