dinsdag 13 januari 2015

Dekking vloerverwarming

Cementdekvloeren ofwel zandcementdekvloer vragen specifieke aandacht als het gaat om vloerverwarming. Voldoende dekking is van de punten. Als binnendienstmedewerker krijg ik dagelijks allerlei vragen over vloerverwarming.


Eén van de vragen die veel terug komt is hoe dik de dekvloer moet zijn bij toepassing van vloerverwarming en vloerkoeling. In Nederland heeft ISSO (kennisinstituut voor de installatiesector) richtlijnen opgesteld voor het .

Zijn de warmwaterleidingen van de vloerverwarming goed op de constructievloer bevestigd? Ligt het wapeningsnet op de warmwaterleiding? Is de opdrachtgever bekend met het opstook- en afkoelprotocol?


Worden bouwkundige dilataties in de dekvloer. Vloerverwarming in de cementdekvloer? De leidingen en dekking boven de verwarmingsleidingen op de zandcement dekvloer.


De vloerverwarming leidingen moeten diep genoeg in de vloer gelegd worden. Op deze manier zijn de leidingen optimaal beschermd door de dekking van de vloer.

Blijf altijd ontzettend opletten met het boren of hakken in een vloer met vloerverwarming. Wanneer je gebruik wilt maken van een optimale . INSTALLATIE MET HECHTENDE DEKVLOER. Hoe kan de toplaag van de cementdekvloer worden verstevigd? Welke sterkte moet ik aanhouden voor mijn vloer?


Minimale dekking is er niet wel een maximum. Kan mijn cementdekvloer . Is er onder de dekvloer geïsoleerd dan is de maximale dekking cm. Dat de slangen niet overal precies dezelfde dekking hebben is niet zo`n ramp, . Hoe dik moet de cementdekvloer over een.


Om scheuren te voorkomen moet je betonnen vloer wel aan enkele voorwaarden voldoen. De positionering van de bewegingsvoegen dient op voorhand vastgelegd te worden in samenspraak met alle betrokken partijen (bouwheer, architect en plaatsers van de vloerverwarming , dekvloer, tegels). Daarbij tracht men steeds rechthoekige velden na te streven met en lengte-breedteverhouding van hoogstens twee. De buizen van de vloerverwarming kunnen halverwege de gietdekvloer, onder in de dekvloer oftewel boven in de isolatielaag liggen.


In geval van tegels als eindafwerking, mogen . Daarnaast kan er ook mechanische schade plaatsvinden aan de cementvloer.

Om dergelijke problemen te voorkomen is het van het grootste belang om een voldoende dekking te voorzien boven de leidingen. Bij systemen met warmteakkumulatie tijdens de nacht bedraagt de dikte van de dek- vloer doorgaans à . Geen vloerverwarming , of vloerverwarming die aan de volgende eisen voldoet: middellijn van de leidingen ten hoogste mm, afstand tussen de leidingen minstens driemaal de middellijn, dekking op de leidingen minstens mm, leidingen niet hoger dan halverwege de dikte van de dekvloer (voorkeur), of door de . We plaatsen overal vloerverwarming. De vloerder (plaatst de vloer in een mortelbed), is gisteren gestart. Naargelang de dikte van de . Vóór deze tijd werd zandcement voornamelijk gebruikt om een ruwe betonvloer vlak te maken en stelde de dekking eigenlijk niets voor. Om vloerverwarming in te kunnen frezen, dient een dekvloer minimaal 30mm dik te zijn.


De sleuven worden namelijk ca. Re: Dikte dekvloer bovenop leidingwerk. Een andere optie is nog dat de aannemer de cementdekvloer achterwege . Bij deze vorm liggen de verwarmingsbuizen in de dekvloer (strijklaag).


Een belangrijk aspect is de dekking. De cementdekvloer dient dan te worden voorgelijmd alvorens er gestart kan worden met de realisatie van de cementdekvloer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts