woensdag 23 januari 2019

Laminaat in vochtige ruimte

De vloer is bestand tegen vocht en daarom gewoon te reinigen met een natte doek of zelfs een sopje. Bovendien is pvc laminaat behandeld met Sanosol. Deze behandeling zorgt ervoor dat micro-organismen zich niet . Ook voor vochtige ruimtes heeft FloorHouse een waaier aan mogelijkheden in laminaatvloeren.


Zoekt u een laminaat voor badkamer of wasplaats?

Dan gaan we op zoek naar de beste oplossing. LAMINAAT EN WATER: WAAR ZIT HET PROBLEEM? Bepaalde kamers hebben vaker te kampen met vochtigheid. Denk maar aan de badkamer, de keuken of de wasruimte. Maar in vochtigere huizen neem je.


Welke types vloeren zijn dan het best opgewassen tegen vochtige omstandigheden? Ook het laminaat van Quick-Step is opgewassen tegen vocht. Hierdoor uitstekend geschikt voor badkamers en andere vochtige ruimtes.

Lees hier meer over vochtbestendig laminaat. Is laminaat voor vochtige ruimtes geschikt? Alle info over het leggen van een laminaatvloer in badkamers of andere vochtige ruimtes.


Traditioneel laminaat is niet geschikt voor de badkamer. Het materiaal (hout) is niet goed bestand tegen vocht, zelfs wanneer het is behandeld met een waterafstotende toplaag. Deze laag volstaat voor kleine beetjes vocht, maar niet voor een volledig vochtige ruimte. Beste ondervloer voor pvc in vochtige ruimte ? Stap voor stap uitgelegd.


Het gaat om onze bijkeuken waar geen ruimte onder de vloer zit. Daarnaast is het nodig ondervloer laminaat te leggen om een extra vochtbarriere op te werpen en het laminaat mooi recht te houden. Let ook bij de aanschaf van de ondervloer goed op de verschillende eigenschappen. Het is dus goed mogelijk laminaat te leggen in enigszins vochtige ruimtes als je goed oplet wat je.


Ook niet wanneer deze is behandeld en een toplaag bestaand uit waterafstotend materiaal heeft. Een badkamer is een ontzettend vochtige ruimte en dat vraagt . Enkele laminaat topmerken zoals bijvoorbeeld BerryAlloc, Quick-Step en Balterio , hebben laminaatvloeren met aangepaste kliksystemen ontwikkeld waardoor geen vocht tussen de voegen kan. Kurktegels die je rechtstreeks op de ondergrond kan verlijmen zijn meestal geschikt voor vochtige ruimtes.


De vochtbestendige vloeren van Flexxfloors kunnen gebruikt worden in alle ruimtes in huis, dus ook in de badkamer, het toilet of de keuken.

En de wasmachine kun je ook rustig op een vloer van Flexxfloors plaatsen. Onze waterbestendige vloeren in kunststof vormen een ideaal alternatief voor watervaste laminaatvloeren en ideaal voor gebruik in badkamer en vochtige ruimtes. Bij een potentieel vochtige vloer had er plastic folie uit een stuk (of met alu-tape aan elkaar geplakt) gelegd moeten worden met daarover pas het laminaat. Dat is ook wat je legt als je een houten vloer op de benedenverdieping hebt (i.v.m. vocht uit kruipruimte ). Rukapul heeft wel wat ervaring met . Voor uw vochtige ruimte zoals badkamers, keukens of wasruimtes bieden we een ruim assortiment watervaste laminaatvloeren die waterbestendig zijn.


Met uitzondering van enkele extreem dure tropische houtsoorten, is een houten vloer nooit een duurzame oplossing voor badkamers geweest. Het is lang niet meer alleen zo dat laminaat iets is wat in de woonkamer wordt gebruikt. Je kunt tegenwoordig ook gewoon laminaat in de badkamer leggen. Je kunt zo dus ook in je badkamer een bepaalde sfeer . Legt je een “zwevende” vloer, zoals een laminaat - of parketvloer, dan moet je altijd eerst een ondervloer leggen.


Als je te maken hebt met een vochtige ruimte onder de vloer – dat kan vooral voorkomen bij vloeren op de begane grond – dan moet je eerst een apart vochtscherm aanbrengen. Hout is een natuurlijk product dat constant in beweging is, zeker in vochtige ruimtes. Je moet de nodige maatregelen treffen alvorens een houten vloer te plaatsen: Plaats een automatisch ventilatiesysteem zodat het vocht meteen de kamer uitkan. Laminaat of parket in de badkamer - Wat moet je nog weten.


Ofwel wordt deze waterbestendigheid verkregen door het materiaal waaruit deze vervaardigd zijn, ofwel door een speciale plaatsingstechniek met enkele extra benodigdheden. Door beide technieken, kunnen deze vloeren makkelijk geplaatst worden in een vochtige ruimte zoals de badkamer, zonder dat u enige schrik .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts