dinsdag 15 januari 2019

Isolatie bolletjes

Het zijn de zwarte bolletjes die thermisch gezien het beste isoleren. Voordelen: Geschikt voor kleine spouw (vanaf mm), volledig recycleerbaar, relatief goedkoop. Nadelen: minder goede kierafdichting dan glaswol of pur.


Info en prijzen van EPS korrels vind je hier. Beste spouwmuurisolatie . Je ziet hier alle materialen met allen plussen en minnen en de investering om de spouw hiermee te isoleren.

Deze grijze parels hebben een iets betere isolatiewaarde dan die standaard witte EPS bolletjes maar lijken er wel erg veel op. Parels voor isolatie , dat klinkt duur. Maar isolatieparels zijn gewoon bolletjes piepschuim. Ze worden veel gebruikt voor kruipruimte isolatie en spouwmuurisolatie.


Isolatieparels zijn gemaakt van EPS: geëxpandeerd polystyreen schuim. De piepschuim isolatieparels worden onder de vloer gestort als kruipruimte isolatie. Balletjes in geëxpandeerd polystyreen. Isoperles is ideaal om holle muren te isoleren.


De EPS bolletjes bestaan voor uit lucht.

Losgestorte polystyreen parels kunnen een dikte hebben van 1 of 30mm. Uw buitenmuren isoleert u met Isoparel Wit liter. Met behulp van de isoparels die licht zijn van gewicht, vult u de spouwmuur op. Daarnaast voorkomen de parels dat u vochtproblemen krijgt in huis. De IsoPearls parels zijn geëxpandeerde polystreen parels omringd met Carbon, voor een extra hoge isolatiewaarde.


Omdat Isoparel Wit makkelijk . Ze zijn vormvast, vochtwerend en hebben een bewezen levensduur van meer dan jaar. Onze IsoPearls bolletjes bieden een duurzame en ecologische oplossing voor de isolatie van uw vloer en of . Typerend is de grijze kleur, dat veroorzaakt wordt door het grafiet. Bolletjes isolatie onder de vloer under construction Balm BV Betonreparatie Bolletjes isolatie onder de vloer. De kruipruimte isoleren met een laag van piepschuim bolletjes of chips gaat op eenvoudige wijze: hetzij met een blaasmachine door de leverancier of anders handmatig door de bewoner zelf. Belangrijk hierbij is dat de isolatie over de gehele vloer van de kruipruimte komt te liggen en dat er geen open niet- geïsoleerde . Wat zijn die grijze bolletjes nu eigenlijk?


Het zijn dus zeer luchtige bolletjes die heel goed tegen vocht kunnen. Piepschuim heeft heel veel gebruiksmogelijkheden. Wanneer je piepschuim verkruimelt verandert het in allemaal losse bolletjes. Deze losse bolletjes , ook wel isolatie korrels of isolatie parels genoem zijn door de vochtwerende en isolerende werking het perfecte middel om op een betaalbare manier een spouwmuur te . Ook kunnen in de kruipruimte EPS-parels (de bekende piepschuim bolletjes ) of vormdelen worden geblazen die de bodem isoleren.


Pas op met het toepassen van komvormige schuimdelen (chips).

Daarin kan vocht blijven staan waardoor de isolatiewaarde afneemt. Ook bestaan er PE-zakken gevuld met EPS die op de. Er bestaat verschillende soorten spouwmuurisolatie.


In verhouding tot andere isolatiematerialen voor de spouw (bv.: PUR of minerale vlokken), scoren de EPS parels buitengewoon goed. EPS staat bovenaan op het gebied van dampdoorlating en duurzaamheid. De bolletjes isoleren ook prima tegen gelui zullen niet snel . Het werd geen zonneboiler, maar isolatie van spouwmuren. Door de manier waarop ons huis in elkaar steekt, met deels een houten in plaats van stenen buitenmuur, en het feit dat we vooral in de woonkamer en (open) keuken verblijven, kwamen alleen de muren van die twee ruimten in aanmerking. Het plaatoppervlak kan ook afgewerkt zijn met een bitumeuze laag voor plat dak isolatie of als sandwichpaneel in de sarking ndak constructie.


Verder wordt dit materiaal ook veelvuldig gebruikt om spouwmuren na te isoleren door inspuiting van de bolletjes. Wordt gebruikt als thermische na- isolatie. Een kubieke meter piepschuim bestaat uit ongeveer tien miljoen kleine bolletjes. Elk bolletje bestaat voor procent uit lucht en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts