woensdag 30 januari 2019

Dubbel glas monumentaal pand

Mooie monumenten hebben vaak ook mooi glas in de gevel zitten. Bijvoorbeeld glas in lood of mooie kleine ruitjes. Nadeel van al dat moois is dat het vaak om enkel glas gaat. Door enkel glas gaat heel veel warmte van binnen verloren. In een monument zou je dus het liefst ook dubbel glas zetten.


Monumentale, historische gebouwen voldoen over het algemeen niet aan onze hedendaagse eisen.

Isolerend dubbelglas met de dikte van enkelglas! Naast isolatieglas met kruisroeden heeft Stolker Glas een passend alternatief ontwikkeld voor monumentale panden , zodat het karakteristieke gevelaanzicht van weleer gewaarborgd blijft. Bij restauratie of verbouwing van monumentale panden komen de ramen vaak het . Uw monumentale pand verdient een mooie, authentieke uitstraling.


Maar ook een goed energielabel. Wij regelen allebei voor u door ons klassieke dubbelglas ! Desondanks geloof ik dat ik toch een vergunning zou moeten aanvragen voor monumentenglas. Verder dan dat kom ik niet. Is het bijvoorbeeld slim om te overleggen met de .

Monumenten glas is een glassoort die op traditionele manier is “getrokken”, waardoor er een vertekenend beeld gecreĆ«erd met een rustieke uitstraling. Graag delen wij onze, in de loop der jaren opgebouwde, kennis met onze klanten om ervoor zorg te dragen dat monumentale panden hun authentieke uitstraling . Bij monumentale panden is het van belang dat de authentieke uitstraling behouden blijft. Het glaswerk van een monumentaal pand is alles bepalend voor de uitstraling.


U wilt graag isolerende beglazing plaatsen in een monument. Waar moet u dan rekening mee houden? In deze folder leest u er meer over. De detaillering van ramen is mede bepalend voor de uitstraling van een cultuurhistorisch waardevol pand.


Veel oude ramen zijn rank gedetailleer te rank voor het dubbele glas dat in . Dubbel glas voor monumenten. Classico is monumentaal glas met een authentieke uitstraling dat voldoet aan de hedendaagse kwaliteitseisen. Het oorspronkelijke glas in monumenten en historische panden heeft vaak een typische uitstraling maar voldoet niet aan de huidige eisen van comfort. Renovatie met Buijs Glas, een monumentaal pand of vooroorlogs huis, maar met warme ruimtes, behoud van oorspronkelijk karakter en het leefcomfort van een nieuw huis. Ook in oude woningen en panden kan tegenwoordig dubbel glas worden geplaatst.


Oud glas en glas-in-loodramen moeten worden gehandhaafd. Glas-in- loodramen mogen niet in de luchtspouw van dubbel glas worden aangebracht, tenzij het glas in lood en de bestaande ramen indifferente monumentale waarden vertegenwoordigen. Bij het toepassen van dubbele beglazing dienen de afstandsprofielen . Proglass is in staat om met slanke oplossingen toch een hoge isolatiewaarde te behalen.

Door het gebruik van de nieuwste coatingtechnologie en de toepassing van verschillende edelgassen, is het (vaak) mogelijk om uw monument te voorzien van isolerende dubbele beglazing waarbij het karakter van de woning niet of . Een gamma dat wat betreft dikte en uitstraling uitstekend past bij het tijdsbeeld van monumentale panden. De nieuwe regeling en het huidige aanbod in. Classico monumentale beglazing is verkrijgbaar in enkel floatglas, gelaagd glas, geluidwerend glas en dubbel glas.


U kiest het juiste product door de verschillende . Dit restauratie glas met een gewelfde oppervlaktestructuur laat monumenten toe hun klassieke uitstraling behouden, een historisch uiterlijk. Monumentaal glas is tevens geschikt voor elk bouwproject : herenhuizen, hoevestijlen, enz. Monumentenglas, isolatieglas van getrokken glas met een dunne spouw.


Wat houdt de monumentstatus in? De officiƫle Monumentenstatus, in dit geval. Een ander discussiepunt: kunt u dubbel glas laten. Geduld is een schone zaak.


Een monumentaal pand isoleren kan, maar vergt enig geduld. Zo kun je niet zomaar een centrale verwarming aanleggen, mocht die er nog niet zijn, en kun je bij de meeste monumenten geen dubbel glas laten plaatsen. Het goede nieuws is dat er speciaal monumentenglas is. Ramen Vaak zijn ramen in monumentale panden uitgevoerd met enkel glas.


Het warmteverlies is hierdoor groot. Gelukkig zijn er ook andere . Vernieuwen met oude materialen blijft ver- nieuwen, maar hergebruik van historische bouwmaterialen verdient de voorkeur. Bij dubbele beglazing moeten de afstands- profielen in kleur worden . Ramen isoleren kan veel schelen in het comfort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts