donderdag 24 januari 2019

Houten vloer ontvetten

Na het schuren is het van belang het meubelstuk nogmaals te ontvetten met ammonia. Bevochtig de poetsdoek met ammonia en neem het hout af. Neem na het ontvetten het hout af met een vochtige doek en laat het drogen voordat u het hout verder behandelt met meubel- en vloerolie (wasolie) of een andere verf- of . Hoe krijg je een houten parketvloer weer mooi schoon? Lees hier de stappen hoe je je vloer reinigt met de juiste schoonmaakmiddelen zodat er geen doffe vlekken komen op je hardhouten pakket.


Een eenvoudige manier om optisch te reinigen is stofzuigen.

Hiermee verwijdert u grotere stofdelen. Het schoonmaken van uw oude houten vloer gaat daarna verder met ontvetten. Een bekend product hiervoor is Pingo Cleaner. Zet de vloer na het schoonmaken en ontvetten in de grondverf. Bedenkt hierbij goed wat je wilt.


Kies een witte grondverf voor lichte kleuren en een grijze grondverf voor donkere kleuren. Breng de grondverf royaal aan in de richting van de houtnerf. De randjes kun je schilderen met een kwast.


Iemand die adviseerd een houten vloer te ontvetten met amonia is niet ter zake deskundig, amonia heeft een logende en dus sterk verkleurende (niet meer repareerbare)uitwerking op veel houtsoorten waaronder met name eiken en iroko.

Schrijf liever NIET dan dit soort adviezen te geven. De intacte laag olie ontvetten met Glitsa Vloerreiniger , middelgrof schuren en stofvrij maken en nogmaals ontvetten. Deze plekken behandelen als nieuw hout.


Herhaal deze behandeling net zo vaak tot de vloer een egaal uiterlijk . Door de warmte bij het schuren wrijf je het vuil en vet nog dieper in de poriën van het hout waardoor het moeilijker te verwjderen is. Elke ondergrond vraagt om een eigen aanpak bij het reinigen: Ongeschilderd hout en plaatmateriaal (osb, fineer, triplex, multiplex):. Wil je houten vloeren onderhouden? Dan moet je met een aantal factoren rekening houden.


Ontdek onze tips en laat je vloer weer blinken! Hiervoor gebruik je parketreiniger, een middel dat de vloer ontvet , vlekken verwijdert en de vloer terug zijn natuurlijke tint geeft. Is de vloer er echt slecht aan toe, dan kan je hem best helemaal terug opschuren.


Welke verf kan ik het beste gebruiken voor het verven van een houten vloer en is het nodig om de vloer te ontvetten , schuren en gronden? Het verven van een houten vloer is een makkelijke en praktische oplossing voor het creëren van een nieuwe sfeer in uw woning. Daarnaast zult u met de juiste verf en voorbereiding,. Het is belangrijk dat u de vloer voor het schuren eerst goed ontvet. Dit heeft twee voordelen.


Het schuurpapier zal langer meegaan doordat het minder snel verstopt zal raken door vetophoping. Een white-wash effect kun je bereiken door met witte vloerolie aan de slag te gaan. Gebruik een thinner voor onbehandeld hout en rinser voor behandeld hout.

Schuur de vloer in de richting van de nerf en maak de boel stofvrij. Boen de olie met een doek uit op de vloer zodat het hout. Als u overweegt een nieuwe houten vloer te (laten) leggen, heeft u er dan weleens aan gedacht om uw vloer te verven? Het ontvetten van de vloer doet u met verdunde thinner, een oplosmiddel voor verf: Neem na het stofzuigen met een vochtige doek de vloer af met verdunde thinner.


Schoonmaken van geoliede houten vloer met Fedeal parketzeep! Niet alle schoonmaak en reinigingsproducten zijn geschikt voor geolied houten vloer. Gebruikt u in ieder geval geen huishoudelijke schoonmaakproducten zoals groene zeep of allesreiniger, deze bevatten soda. Houten vloeren schoonmaken. Massieve houten vloeren zijn heel kostbaar, dus de manier van schoonmaken kan kopzorgen opleveren, zeker als je niet weet waar het hout mee behandeld is.


Volg de stappen in dit artikel om je houten vloer schoon. Een houten parketvloer geeft ons interieur ongetwijfeld die extra persoonlijkheid en uitstraling waar we bij de inrichting van onze woning ongetwijfeld. Deze is in vele gevallen vervaardigd uit massief hout. Vooraleer we een nieuwe olielaag aanbrengen, moeten we ons parket wél grondig ontvetten. Maar ik heb HG superreiniger gekocht en dat helpt niet, Na het dweilen lijkt het eerst heel mooi, maar na een aantal uur zie je echt een spoor van voetstappen en hondepootjes.


Wie weet wat ik hier aan kan doen? Let op, de laatste reactie . Parketlak is één van de meest gebruikte oppervlaktebehandelingen voor houten vloeren. Een gelakte vloer is zeer goed bestand tegen krassen en chemicaliën.


De vloer ontvetten en reinigen met ammoniak en water (of soortgelijk product). Gehele ondergrond schuren met schuurspons of schuurpapier (P180). Bij een eerder geschilderde vloer de overgangen van kale delen en intacte verflagen vlak schuren.


Stofvrij maken met een stofzuiger. Eventuele gaten vullen met een epoxy .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts