vrijdag 11 januari 2019

Dak renoveren en isoleren

In veel oude woningen is er geen onderdak aanwezig. Het onderdak zorgt ervoor dat het isolatiemateriaal en de onderliggende . Bij veel oudere woningen is er geen onderdak aanwezig. Dit is nochtans een belangrijke beschermingslaag tussen de dakbedekking en het isolatiemateriaal.


Bij een dakrenovatie kan je er dan voor kiezen om een onderdak te laten plaatsen.

Dit zal weliswaar extra kosten met zich meebrengen, maar de dakconstructie is er . Mocht uw dak van uw oude huis, schuur, of tuinhuis na jaren lang aan vervanging of verbetering toe zijn, dan spreken wij over een dakrenovatie. Soms is het ook echt nodig dat u uw dak na een bepaalde tijd renoveert. Dit kan verschillende redenen hebben, bij sommige daken kan de dak isolatie gewoon . Dakrenovatie van een plat. Tussen de spanten wordt de dakisolatie geplaatst.


Meestal gaat men bij nieuwbouw opteren om glaswol of rotswol te plaatsen.

De hoogte van de spantbenen . Bij renovatie van een plat dak is het omgekeerd dak dikwijls een interessant alternatief. Als de dakafdichting nog in goede staat is, kan je er zonder veel problemen isolatie en een ballastlaag op aanbrengen. Wel is schade aan de afdichting moeilijker op te sporen omdat je daarvoor zowel de schutlaag als isolatielaag moet . Tip 1: Kies voor een nieuw dak als pannen en beschot niet goed meer zijn.


Het klinkt misschien wat bot maar wat echt niet goed meer is moet je niet proberen nog goed te maken. Wij plannen de vernieuwing van het platte dak en plaatsen gelijktijdig ook isolatie. Momenteel wordt de bestaande roofing belast met een laag grind. De bestaande bedekking is jaar ou maar heeft geen daklekken. Diverse aannemers breken alles weg tot op het hellingsbeton, en beginnen dus aan . Spring naar Isoleren van een plat dak - Wist u dat u uw stookkosten aanzienlijk kunt verminderen door het platte dak te laten isoleren ? Door een dakisolatie aan te laten brengen kunt u gemiddeld bezuinigen op uw jaarlijkse stookkosten.


Vraag aan uw dakdekker om meer advies over het isoleren en . Sinds kort heeft Pluimers een nieuw en innovatief product in haar assortiment opgenomen: dakrenovatie (of HR RenoRoof). Als bij u een dakrenovatie nodig is, dan is de kans groot dat u in een oude woning woont.

Veel gemeentes geven subsidies voor duurzame maatregelen, zoals het vervangen van de dakbedekking en het isoleren van het dak. Keuze van het isolatiemateriaal in het kader van een dakrenovatie, keuze van de isolatiedikte om te kunnen beantwoorden aan de reglementaire eisen, aanbevelingen voor de plaatsing in een bestaand dak ( isolatie langs binnen of langs buiten) en zorg die besteed moet worden aan de luchtdichtheid en de. De twee belangrijkste renovatietypes voor daken. Controle van de eventueel aanwezige isolatie.


Evacuatie van het afval van de isolatie en het onderdak. Algemene richtlijnen voor de thermische isolatie van daken bij renovatie. Voordelen van een sarkingdak bij renovatie.


Wat te doen bij afwezigheid. Slanke, lichte renovatie elementen van UNILIN Insulation voor na- isolatie van binnenuit of buitenaf. De elementen zijn van topkwaliteit en snel verwerkbaar. Ga direct naar: Producten die geschikt zijn voor dakrenovatie. Wanneer een woning een niet of onvoldoende geïsoleerd dak heeft, is het aan te bevelen alsnog (na) te isoleren.


Hiermee verbetert u namelijk uw wooncomfort en verlaagt u de energiekosten aanzienlijk. Healthy Homes te Ninove doet dakrenovatie, reinigen en dakisolatie. Wij sturen gratis een energiedeskundige ter plaatse, die via metingen kan aantonen hoeveel energiekosten u kunt besparen door uw dak te vernieuwen of te isoleren. Het te isoleren dak ligt voor de renovatie toch open.


Waar moet je op letten bij dakrenovatie ? Bij het aanbrengen van isolatie op een plat dak dat eveneens een nieuwe dakbedekking krijgt, kiest u beter voor EPDM dan voor nieuwe roofing. Meer informatie over het isoleren en renoveren van platte daken ? Wilt u de woning aan de buitenkant met renovatieplaten (platen van hardschuim) isoleren , dan moeten wel eerst de dakpannen, de panlatten en de tengellatten van het dak worden verwijderd. De renovatieplaten zijn op maat te bestellen bij de professionele bouwmaterialenhandel. Bij renovaties van platte daken wordt traditioneel vaak voor PIR-platen gekozen vanwege de hoge isolatiewaarde. Daardoor zijn er maar een paar centimeters nodig om aan een . Hellend dak renoveren en isoleren.


Graag ter plaatse komen kijken wil graag weten hoe de toestand van het dak is. Offertes van dakdekkers voor dakdekken en dakherstelling uit .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts