donderdag 10 januari 2019

Gelakte houten vloer schoonmaken

Een gelakte vloer is zeer goed bestand tegen krassen en chemicaliĆ«n. Het is belangrijk dat je je gelakte houten vloeren op de juiste manier stoft, . Houten vloeren schoonmaken. Massieve houten vloeren zijn heel kostbaar, dus de manier van schoonmaken kan kopzorgen opleveren, zeker als je niet weet waar het hout mee behandeld is. De meeste nieuwere vloerdelen zijn gelakt met lak op basis van polyurethaan, urethaan of polyacryl.


Moet professioneel geschuurd worden.

Verder ben ik het met je eens: een gelakte vloer vlekt veel minder en vraagt ook weinig onderhoud. Hoe dweil je je vloer trouwens? Want dat mag niet heel nat, daar kun je ook vochtplekken van krijgen. Ik maak mijn vloer schoon met een uitgewrongen geel doekje . Hoe maak jij je houten was- vloer schoon?


Meer resultaten van forum. Hoe krijg je een houten parketvloer weer mooi schoon? Deze laklaag dient goed te worden onderhouden.

Lees hier de stappen hoe je je vloer reinigt met de juiste schoonmaakmiddelen zodat er geen doffe vlekken komen op je hardhouten pakket. Bepaal voordat je begint met de werkzaamheden eerst wat voor soort houten vloer je hebt. Als deze bijvoorbeeld geseald is, kan je iets meer water gebruiken dan normaal. Is de vloer onbehandeld of gelakt moet je zeer zuinig omgaan met het gebruik van water.


Mocht je twijfelen gebruik dan weinig water . Om stof af te nemen kan een bezem, stofzuiger of kleefdoekjes gebruikt worden. Voor een grondige schoonmaak kan de vloer met een goed uitgewrongen mop of dweil met lauw water worden afgenomen en eventueel kan er groene zeep of Blue Wonder . Dit geldt zowel voor het onderhouden van geoliede houten vloeren , gelakte houten vloeren en hardwaxolie houten vloeren. De reden hiervoor is dat wanneer u een emmer gebruikt, waarmee u bijvoorbeeld de badkamer schoonmaakt er nog residu van het betreffende schoonmaakmiddel in de emmer en mop achterblijft. U hoeft dan niet de hele vloer in de polish te zetten. Klachten voorkomen: Gebruik nooit vloeibare zepen op een gelakte houten vloer.


De zeeplaag is namelijk vettig en veroorzaakt op een gelakte houten vloer strepen. Is het hout na de reiniging toch niet schoon, reinig dit dan nogmaals met een combinatie van water en schoonmaakazijn. Gelakte vloer schoonmaken. Is de vloer beschadig heeft deze een doffe uitstraling of vertoont hij slijtage dan is het zaak om de vloer een keer opnieuw te lakken.


Niet alle houtsoorten hoeven te worden gelakt. Vervolgens met zeep voor houten vloeren van Parador vochtig reinigen ( verhouding met water 1:40).

Let erop dat geen waterplassen achterblijven. Stofvlokken en ander vuil met een bezem of stofzuiger verwijderen. VVoor het schoonmaken van de vloer met zeep voor houten vloeren met een vochtige doek . Bepaal als eerste wat voor hardhouten vloer je hebt. Als deze echter onafgewerkt is, of gelakt , moet er zuinig omgegaan worden met het gebruik van water. Indien je twijfelt, gebruik dan . Natuurlijk snap ik hoe houten vloer onderhoud in de praktijk gaat, ik heb dat zelf ook ondervonden, kinderen met vieze en natte schoenen die steeds.


Onderhoudschema voor je gelakte of geoliede houten vloer. Schoonmaakbedrijf All Clean heeft een houten vloer deskundige in dienst die vrijblijvend een afspraak maakt om uw wensen te bespreken en kan uw houten vloer schuren en lakken. Dit doen wij waar nodig meerdere malen. De eerste maanden geen vloerkleden op uw vloer leggen, een vloer is een natuurproduct, dit om kleurverschillen van het hout te voorkomen.


Een goedkopere oplossing om te gebruiken, ongeacht of uw vloer in de olie of lak staat, en net zo effectief is, is ouderwetse groene zeep of schoonmaakazijn. Het lost vuil en vet op en verwijdert eenvoudig de meeste vlekken. Stap 3: Intensief schoonmaken met intensiefreiniger voor gelakte houten vloeren. De naam zegt het al: intensiefreiniger voor . Om welke ondergrond gaat het?


Parket, laminaat en houten vloeren. Voor het reinigen van uw gelakte vloer kunt u volstaan met het licht vochtig afnemen van de vloer. Het onderhoud van een gelakte vloer bestaat uit het aanbrengen van een beschermende polish, waarmee krasjes en doffe plekken weggewerkt worden. Het aanbrengen hiervan is eenvoudig en als u het met enige regelmaat .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts