donderdag 10 januari 2019

Houten aanrechtblad olie

Ik ben van plan om een keuken te zetten met een massief beuken werkbla dit blad moet natuurlijk van de nodige bescherming worden voorzien. Wat is nu een goede keuze? Tung olie , verbeterde houtolie , gekookte lijnolie , . De olie op mijn aanrechtblad droogt niet.


Creëer sfeer in je keuken met een massief houten werkblad.

Je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten en behandelingen. Omdat hout een natuurmateriaal is, is elk blad uniek. Door speciale onderhoudsolie. De keuken wordt opgeknapt.


Er komt een massief eiken aanrechtblad van Ikea op. Nu hebben ze bij Ikea een olie om het te behandelen. Maar heb daar helemaal geen ervaring mee.

Hebben jullie ervaring met olie op houten aanrechtblad ? Onderhoudsadvies massief hout. Hardhout vereist onderhoud teneinde zijn optimale conditie te behouden. Het werkblad moet regelmatig worden geolied ( geimpregneerd) om het hout tegen water en vochtopname te beschermen.


Voor het verlaten uit onze fabriek worden zij ruimschoots met olie behandel echter . Een houten werkblad creëert sfeer in je keuken. Hout was vroeger de populairste optie voor een werkblad in de keuken want het brengt warmte en gezelligheid met zich mee. Het is verstandig om een houten werkblad minstens twee maal per jaar te behandelen met een minerale onderhoudsolie. WOCA Worktopgel wordt gebruikt voor het opfrissen van houten tafels en werkbladen.


Ten eerste moet een houten keukenblad goed opgeschuurd worden om de vuile plekken te verwijderen. Daarnaast zorgt opschuren ervoor dat de olie goed haar werk kan doen en kan doordringen tot de kern. Dit opschuren van het keukenblad kan voorzichtig worden gedaan met een elektrische handpalm schuurmachine . Voordeel van olie als afwerking is dat kleine beschadigingen aan het blad te herstellen zijn.


Inwrijven tot alle olie door het hout opgenomen is. Na minuut het blad nawrijven met droge doek.

Het blad is na behandeling na uur stofdroog. Ik vind hem echt supermooi we hebben gekozen voor een massief (beuk) houten werkblad. Bij de laatste laag lijkt het er nu ook op dat de olie korrellig wordt. Spekva naturel onderhoudsolie ( plantenolie ) voor massief houten werkbladen. Met deze speciale werkblad- onderhoudsolie van Spekva kunt u uw massief houten werkblad perfect onderhouden.


De dunne onderhoudsolie dringt diep door in het hout en laat geen water en vlekkende vloeistoffen door. Verrijk de natuurlijke eigenschappen van uw werkblad met een hardwaxolie- behandeling. Deze brengen wij voor u aan op alle werkbladen in de webshop. Er is keuze uit wit-transparant, voor een pure, onbehandelde uitstraling, of juist een verrijkende olie , die het hout dieper kleur en zorgt voor een verzorgde uitstraling.


Het afwerken met alleen lijnolie is een oude beproefde methode van ambachtslieden. Met name de meubelmaker onderhield zijn houten gereedschap met deze olie om vervuiling en verwering tegen te gaan. Werkblad afwerking met lijnolie.


Ladders worden met lijnolie onderhouden zodat je de kwaliteit van het hout ook. In ons appartement was een keuken met houten aanrechtblad. Ik wilde dit behandelen met hardwachs- olie wat de vorige bewoner heeft achter gelaten. Ik heb het blad licht geschuurd en toen met een roller de olie aangebracht. Helaas door onwetendheid heb ik na een enige tijd de rest olie niet verwijderd en waardoor . We overwegen een massief houten aanrechtblad , van Aalborg.


Ik heb nog nooit een houten blad gezien, die er na een paar jaar niet lelijk uit ziet. De werkbladolie van Aalborg is dunner dan andere olie soorten waardoor deze eenvoudiger in het oppervlak kan dringen. Is je keuze gevallen op een nieuw houten aanrechtblad , dan zal je het blad duurzaam af willen werken.


Nu is olie voor een aanrechtblad nauwelijks geschikt, omdat vocht en . Accentueert de houtnerftekening en behoudt de natuurlijke uitstraling van het hout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts